Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Epopeea construcţiei de autostrăzi din România ajunge la un alt nivel: le declarăm pe toate „obiective strategice de interes naţional“. Autostrada Unirii este următoarea care va fi inclusă pe această listă selectă pe care se regăseşte deocamdată doar Autostrada Ploieşti-Comarnic, susţin guvernanţii. Specialiştii spun însă că sunt doar vorbe în vânt şi că nu există niciun efect legal.

„Vom introduce în următorul CSAT şi autostrada Marii Uniri ca obiectiv de importanţă naţională, adică tronsoanele Târgu Mureş - Târgu Neamţ, Târgu Neamţ - Iaşi, Iaşi - Ungheni, inclusiv podul de peste Prut”, a promis vineri ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, într-o discuţie cu reprezentanţii asociaţiilor ce militează pentru Autostrada Unirii A8, care ar urma să unească Moldova de Transilvania.

Cuc a menţionat că declararea autostrăzii A8 de importanţă naţională este necesară pentru a putea beneficia de finanţare de la bugetul de stat, ca alternativă la varianta iniţială de finanţare prin parteneriat public-privat.

Integral pe Adevărul