Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Tragedia de la Caracal a ocupat, practic, de trei săptămâni, spațiul public și politic din România. Astfel, o informație-bombă care a scăpat atenției opiniei publice are legătură cu o lovitură dură pe care fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, le-a aplicat-o deputaților Partidului Național Liberal, chiar din spatele gratiilor. Curtea Constituțională a publicat, recent, decizia prin care a respins, ca inadmisibilă, sesizarea de neconstituționalitate a PNL cu privire la Hotărârea Camerei Deputaților prin care a fost validat, în decembrie 2016, mandatul de deputat al lui Liviu Dragnea, CCR arătând că a decide contrariul echivalează cu generarea unei insecurități juridice accentuate, străină controlului de constituționalitate.

La jumătatea lunii mai, cu puține zile înainte la Liviu Dragnea să primească sentința de condamnare în dosarul angajărilor de la DGASPC Teleorman, grupul parlamentar liberal din Camera Deputaților a sesizat Curtea Constituțională cu o excepție de neconstituțonalitate a punctului 4, din Anexa Hotărârii Camerei Deputaților, nr. 122/2016, cu privire la validarea mandatelor deputaților din data de 11 decembrie 2016. Potrivit autorilor sesizării, Camera Deputaților avea obligația să se pronunțe, prin vot, asupra invalidării mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea, “întrucât fusese condamnat pentru săvârșirea unor infracțiuni în cadrul unui proces electoral”, PNL încercând să inducă faptul că fostului președinte al PSD i-au fost interzise, încă din anul 2015, prin hotărâre judecătorească de condamnare rămasă definitivă, exercitarea drepturilor electorale. Este vorba despre dreptul la vot și despre dreptul de a fi ales, pentru o perioadă de patru ani.

Integral pe Jurnalul Național