Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Dacă Statele Unite şi Rusia ar porni un război atomic, consecinţele ar determina ca planeta noastră să intre într-o iarnă nucleară de zece ani, avertizează mai mulţi experţi citaţi de Daily Mail.

Incendiile determinate de detonaţiile nucleare ar injecta în atmosferă aproximativ 147 de milioane de tone de funingine în atmosferă. Vânturile din stratosferă ar trimite apoi funinginea în jurul întregului glob în câteva săptămâni, cufundând Pământul într-o lungă iarnă nucleară. Blocând lumina soarelui, norii de funingine ar face ca temperaturile medii ale suprafeţei să scadă cu aproape 16 grade, mai subliniază Daily Mail. Experţii spun că ar fi nevoie de aproximativ şapte ani până ce perdeaua de funingine ar începe să se limpezească şi de încă trei ani pentru ca lumina să revină la nivelurile normale.

Integral pe Adevărul