Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Drama din Caracal a zguduit puternic România, iar undele de şoc s-au propagat rapid în societate cu ajutorul mass-media, care a exploatat din plin emoţia şi revolta cetăţenilor, alimentând astfel haosul şi confuzia generală.

Practic, zile la rând românii au fost bombardaţi cu un val de informaţii contradictorii. În numele ratingului, rigorile meseriei şi interesul public au fost date uitării. Orice speculaţie a fost rostogolită cu titlul de adevăr, orice detaliu minor a fost transformat într-unul senzaţional. Au fost propagate rapid nelipsitele „dezvăluiri bombă“, „răsturnări de situaţie“ şi „ipoteze şoc“, doar pentru a fi infirmate la scurt timp. Au fost scoşi la înaintare ziariştii-procurori şi pseudospecialiştii, care au emis ipoteze greşite, iar pe micile ecrane au rulat imagini cu părinţii tinerelor leşinând de durere, ceea ce nu este doar ilegal, potrivit Codului Audiovizual, ci şi imoral.

Integral pe Adevărul