Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Raportul de săptămâna trecută al Sistemului internațional de alertă rapidă pentru produse periculoase, Safety Gate, a inclus nu mai puțin de 14 mărci de autoturisme. La acestea au fost depistate defecțiuni grave care pot provoca incendii, dar și accidente grave. Mai mult, una dintre alerte vizează un vehicul de lux fabricat de Toyota, la care s-au descoperit probleme la sistemul de frânare.


lada Alertă europeană! 14 mărci auto de renume, depistate cu probleme grave

Cablul generator defect de la Lada 4×4 crește riscul de incendiu al vehiculului

LADA 4×4 URBAN, fabricate în 2017 și 2018 în Federația Rusă și Germania, prezintă risc de incendiu, din cauza asamblării incorecte a cablului generatorului, se arată pe platforma de alertă rapidă a Uniunii Europene. În cazul camionetei Honda Ridgeline, din SUA, loturile fabricate între 8 septembrie 2016 și 4 septembrie 2018, s-a decis retragerea produsului după ce s-a constatat că agenții de curățare agresivă pot deteriora portul de alimentare cu combustibil, cauzând scurgerile acestuia.

O deficiență gravă care poate duce la pierderea comenzii de direcție a fost depistată la marca Chrysler, modelul Pacifica, fabricat în Statele Unite între 1 noiembrie 2017 și 28 februarie 2018. Autovehicul italian Lancia, modelul Ypsilon, produs între 7 noiembrie 2018 și 11 decembrie 2018, are și el o piesă importantă defectă, care se poate sparge în mișcare și poate provoca accidente grave, se mai arată pe platforma de alertă rapidă.

Integral pe Naţional