Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În 1 iulie 2019, conform Băncii Naţionale a României, ţara noastră avea datorii externe în sumă de 103,671 miliarde de euro, în creştere cu mai bine de 4 miliarde faţă de începutul anului. Spre comparaţie, tot terenul arabil al ţării noastre valorează doar 75 de miliarde de euro.

În vreme ce mai-marii naţiei ne dau asigurări că totul e sub control şi că – să moară duşmanii lu’ Veoricaaaa! - ţărişoara n-a dus-o niciodată mai bine de atât, Banca Naţională a României (BNR) ne dă o veste stupefiantă: datoria externă a depăşit pentru prima oară în istorie pragul de 100 de miliarde de euro, ajungând, la data de 1 iulie 2019, la suma astronomică de 103,671 miliarde de euro. Ce-i drept, nu toată datoria este a statului, mai sunt incluse aici şi nişte datorii ale companiilor private, dar ideea de bază e că avem de dat, nici într-un caz de luat.

Integral pe Adevărul