Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Senatorul PSD Liviu Pop a depus proiectul pentru instituirea Zilei Unităţii Civice în data de 10 august, pe care l-a anunţat chiar sâmbătă seara, când se încheia protestul din Piaţa Victoriei.

Liviu Pop susţine necesitatea proiectului ca urmare a violenţelor de la protestul din 10 august 2018, care au dus la „divizarea cetăţenilor şi degradarea unităţii civice, decăderea integrităţii umane şi promovarea intoleranţei şi dezbinării”.

Conform expunerii de motive, instituirea Zilei Unităţii Civice are ca scop conştientizarea şi recunoaşterea nevoii de dialog civic.

„Această iniţiativă reprezintă o necesitate ca urmare a identificării problemelor existente şi a anticipării riscurilor potenţiale în relaţiile cetăţean-cetăţean sau cetăţean-Stat”, afirmă Liviu Pop.

El mai susţine că instituirea acestei zilei reprezintă un demers de normalitate.

„Maturitatea civică a unui popor ajunge la apogeu atunci când vocea cetăţenilor este auzită şi ascultată. Politica trebuie să îi deservească pe cetăţeni. Crearea de ziduri între cei aflaţi în ţară şi cei din diaspora trebuie să înceteze, românii nu se află în război unii împotriva altora, ci împreună reprezintă o forţă civică care unită poate ajuta la progresul cultural şi identitar naţional”, argumentează senatorul PNL.

Potrivit proiectului, autorităţile administraţiei publice centrale şi locale pot acorda sprijin logistic şi pot aloca fonduri din bugetele proprii în vederea organizării manifestărilor dedicate sărbătoririi acestei zile.

Integral pe România LiberăComentarii

Grigore Un Labagiu Idiot. acest Liviu Pop cu toate că maramureșenii sunt oameni de ispravă....dar acest Limbric vrea să se afirme și să estompeze această zi comemorativă 10 August 2018 cînd partidul său de căcat PSD-u prin Ordinul Politic a lui Liviu Dragnea și prin regizarea, coordonarea și dispoziția directă a *Matracucei* Carmen Dan din Punctul de Comandă al Ministerului Administrației și Internelor a pus Jandarmeria Romănă să bată cu pulanul NUMAI LA CAP ȘI SĂ GAZEZE LA ÎNTÎMPLARE REPREZENTANȚI AI POPORULUI ROMĂN INDIFERENT DE SEX ȘI VÎRSTĂ...Și apoi *Matracuca* asta a secretizat și poate distrus din arhivă documentele operative ale MAI din această speță...

15 august 2019 12:49

Probo Asfefel de initiative inutilo-tembele au ca scop doar justificarea activitatii personale a lui "Bula" ( poreclit si Pop Liviu) pentru a-si primi in continuare remuneratia baneasca pe care nu o merita.

14 august 2019 15:01

Muie boului de Pop Un proiect in care sa o futem pe mă-sa nu face o data pe an.

14 august 2019 14:10

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.