Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Oficial, PSD și ALDE continuă guvernarea. Partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu pândește momentul potrivit pentru a părăsi coaliția.

În ședința CEx PSD, Viorica Dăncilă le-a transmis colegilor de partid că a discutat cu Călin Popescu Tăriceanu și că ALDE nu va ieși de la guvernare. În ciuda acestor asigurări, PSD se așteaptă ca ALDE să părăsească guvernul și social-democrații au discutat variantele pe care le au. Liderii PSD consideră că ar putea merge mai departe cu un guvern fară o susținere majoritară în Parlament. Tensiunile din coaliție sunt motivate, oficial, de opoziția ALDE față de rectificarea bugetară. De fapt, Tăriceanu este deranjat de faptul că Dăncilă nu îl acceptă candidat unic al stângii la prezidențiale. Dăncilă este candidatul PSD la alegerile prezidențiale.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, după şedinţa CEx a social-democraţilor, că PSD a decis să continue alianţa de guvernare cu ALDE. Aceasta a mai spus că Guvernul PSD-ALDE mai are proiecte de implementat şi că majoritatea colegilor din partid a decis că nu este oportună cooptarea formaţiunii Pro România la guvernare.

Integral pe România Liberă