Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Concluzia expertizei antropologice asupra rămăşiţelor osoase descoperite în pădurea de la Caracal trebuie completate cu cele ale expertizei genetice, care ar putea fi finalizată la sfârşitul acestei săptămâni. Dan Antonescu, fost şef al Serviciului Omoruri Bucureşti, a explicat la Digi24 că rezultatele făcute publice azi pot aduce lămuriri sau pot conduce spre noi piste în anchetă.
"După expertiza antropologică urmează cea genetică, atunci abia vom vedea cui aparţin acele oseminte. Rezultatul testului ADN va arăta dacă e vorba de Luiza Melencu sau de altă victimă.

Dacă se dovedeşte, conform analizei ADN că nu e vorba de cadavrul Luizei, clar avem de-a face cu o a treia victimă. Dar, în cazul acesta nu mai avem certitudinea că Luiza a fost ucisă. Permanent, în funcţie de rezultatele acestor expertize pot apărea variante noi. Să nu ne hazardăm. Această expertiză antropologică ne spune clar ce nu este", a declarat Dan Antonescu.

El a subliniat că probele trebuie interpretate în ansamblu şi abia apoi se pot trage concluzii.

O anchetă de acest fel durează, pot fi luni până să avem rezultate clare şi finale, a adăugat Antonescu.

Integral pe Digi24