Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Studenţii de la Universitatea Goldsmiths din Londra nu vor mai putea cumpara hamburgeri, lasagna sau spaghete bologneze din campus deoarece carnea de vită va fi interzisă din toamnă în complexul universitar într-o așa zisă luptă împotriva schimbărilor climatice, ne spune AFP.
interdicţia comercializării produselor care conţin carne de vită va intra în vigoare în magazinele din campus în luna septembrie, a anunţat universitatea din capitala britanică într-un comunicat, deoarece creşterea bovinelor este considerată o ramură a zootehniei mare consumatoare de apă şi pentru care sunt realizate numeroase defrişări.

În vederea îndeplinirii obiectivului de a deveni neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în anul 2025, se va aplica, de asemenea, o penalitate de 10 pence (aproximativ 10 eurocenţi) pe sticlele de plastic şi tacâmurile de unică folosinţă.

"Apelul mondial din ce în ce mai insistent ca organizaţiile să îşi ia în serios responsabilităţile pentru a stopa schimbările climatice este imposibil de ignorat", a declarat noua directoare a Universităţii Goldsmiths, Frances Corner, care a preluat această funcţie în luna august.

Integral pe România Liberă