Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

BNR transmite, într-un comunicat de presă, că datoria externă a României a crescut în primele 6 luni din 2019 cu 4,254 miliarde de euro, la 103 miliarde de euro, o creştere de 9,26%. De asemenea, deficitul de cont curent a crescut cu 3,717 miliarde de euro, adică cu 38,15%. Un deficit tot mai mare afectează moneda națională.

În perioada ianuarie - iunie 2019, datoria externă totală a crescut cu 4,254 miliarde de euro. Datoria externă pe termen lung a însumat 70,361 miliarde de euro, la 30 iunie 2019 (67,9% din totalul datoriei externe), în creştere cu 3,5% faţă de 31 decembrie 2018. Datoria externă pe termen scurt a înregistrat nivelul de 33,310 miliarde de euro (32,1% din totalul datoriei externe), în creştere cu 5,9% faţă de 31 decembrie 2018, se arată într-un comunicat de presă al Băncii Naţionale a României (BNR) remis, marţi AGERPRES. În plus, datoria publică a crescut cu 3,219 miliarde euro în primele 6 luni, la 37,982 miliarde euro.

Integral pe Digi24Comentarii

Cip Da, clar… soacramea, pensionara, spune: "mie ce-mi pasa ca eu am pensie si imi creste. Voi n-aveti decat sa va descurcat. Eu votez tot cu astia ca imi maresc pensia". Curata tradare nenicule. Generatia de aur a lui Ceausescu se razbuna.

14 august 2019 9:29

Maria Păi ce știe PSD-ul să facă mai bine cînd guvernează ?...Răspuns: Să împrumute.....Și împrumută-n draci că 70% din PIB se bagă în salarii, ajutoare sociale și pensii....Și multă proporție intră în Pensiile Speciale și Salariile Nesimțite....Auzi la ei, la funcționarii de stat se acordă *Spor de Periculozitate* 15%....cică din cauza *mediului poluant*....de zici că nici nu lucrează în cur pe scaun înăuntru la aer condiționat....zici că lucrează într-o fabrică de ciment sau în fața furnalului....Și așa PSD-ismul a dereglat toate valorile în țara asta (o femeie de serviciu ce lucrează la o primărie de oraș are retribuția mai mare ca un profesor de liceu....).Și totul se face din împrumuturi de o *Guvernare Impotentă* (ca să citez un politician în viață).Și se împrumută cu toptanul de ne fac datori pînă la a 3-a generație....nici nu mai contează pentru Dăncilă+Teodorovici și Gașca dobînda și condițiile împrumutului...DUPĂ NOI, POTOPUL !...ideologia PSD-istă aplicătă mereu *cu succes*!...

14 august 2019 9:07

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.