Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Social-democrații au anunţat, marţi, că vor depune o plângere penală împotriva reprezentanţilor PNL care "au dezinformat", "în mod conştient populația", cu privire la rectificarea bugetară.

"PSD condamnă modul în care PNL dezinformează în mod conştient populaţia cu privire la rectificarea bugetară. Declaraţiile din ultima perioadă ale unor lideri PNL care acuză Guvernul că ar fi 'falsificat' datele financiare şi că ar fi 'furat 10% din PIB' sunt de o gravitate deosebită şi intră sub incidenţa prevederilor Codului penal privind comunicarea şi răspândirea în mod conştient de ştiri false care pun în pericol securitatea naţională. Aceste acuzaţii - lipsite de orice acoperire factuală şi formulate în mod iresponsabil de către PNL împotriva Guvernului - pot afecta încrederea investitorilor şi a cetăţenilor în datele financiare oficiale, fapt ce poate genera un impact negativ asupra economiei naţionale şi a climatului social. (...) Prin urmare, PSD anunţă că va face o plângere penală împotriva reprezentanţilor PNL care au formulat şi au răspândit în mod iresponsabil astfel de informaţii, cunoscând caracterul fals al acestora şi efectele negative pe care le pot genera asupra economiei naţionale", se arată într-un comunicat de presă remis Agerpres de PSD.

De asemenea, PSD neagă acuzația că ,,aproximativ 10% din PIB s-ar fi furat în ultimii doi ani şi jumătate' şi că banii ar fi ajuns la PSD şi ALDE''.

Ba mai mult, social-democrații susțin că acuzația adusă a fost infirmată de toate rapoartele autorităţilor care au desfăşurat controale asupra modului în care au fost cheltuiţi banii publici.

Integral pe România Liberă