Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Tensiunile din coaliție sunt motivate, oficial, de opoziția ALDE față de rectificarea bugetară. De fapt, Tăriceanu este deranjat de faptul că Dăncilă nu îl acceptă candidat unic al stângii la prezidențiale.

Guvernul condus de Viorica Dăncilă a discutat, ieri, rectificarea bugetară. Proiectul a rămas în varianta dezbătută în Guvern în ședința de săptămâna trecută, chiar dacă cei din ALDE au spus că nu vor susține proiectul. Miniștrii din partidului lui Călin Popescu Tăriceanu au venit la ședință, după ce au avut o discuție cu conducerea partidului. Înainte de ședința de Guvern, premierul Viorica Dăncilă a avut o discuție cu doi dintre miniștrii ALDE, Ramona Mănescu și Viorel Ilie. În ciuda opoziției ALDE, Viorica Dăncilă a mers mai departe cu rectificarea bugetară.

Proiectul rectificării bugetare este criticat de cei din ALDE și a stârnit discuții aprinse între partenerii din coaliție. ALDE a amenințat cu ruperea coaliției în cazul în care proiectul de rectificare nu va fi modificat. Surse politice susțin că negocierile din ultimele zile dintre Călin Popescu Tăriceanu și Viorica Dăncilă nu au avut succes. De altfel, liderii PSD sunt convinși că ALDE folosește rectificarea doar ca pretext pentru ieșirea de la guvernare.

Integral pe România Liberă