Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În următoarele luni, magazinele din România sunt obligate să vândă sau să retragă de la vânzare telefoanele mobile care nu pot recepționa mesajele sistemului național de avertizare în situații de urgență, supranumit RO-ALERT.

Ordonanța de urgență este apărută în Monitorul Oficial. Din iunie 2020, telefoanele incompatibile cu RO-ALERT nu vor mai putea fi vândute, altfel comercianții vor risca amenzi de până la 100.000 de lei. Interdicția vânzării telefoanelor incompatibile cu RO-ALERT se va aplica din 27 iunie 2020. Comercianții vor trebui să vândă, de la data de 27 iunie 2020, numai telefoane mobile care pot recepționa mesajele de urgență ale sistemului RO-ALERT.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Europeanul Să mai dea și o OUG prin care să-i oblige pe toți românii să-și cumpere telefoane mobile compatibile cu RO-ALERT ! Iar cei care au deja telefoane incompatibile să facă bine și să le schimbe! Ce mare lucru să de-a câteva sute de lei (milioane, pe stil vechi!) pe un telefon inteligent (de cele mai multe ori mult mai inteligent decât proprietarul!) și minim 15 € pe luna pe abonament!

12 august 2019 17:29

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.