Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Conform Codului penal românesc, nu ești obligat să anunți de îndată autoritățile decât în cazul în care ai cunoştinţă de comiterea unei fapte prevăzute de legea penală contra vieţii (omor, omor calificat, ucidere la cererea victimei, determinarea sau înlesnirea sinuciderii, ucidere din culpă) sau care a avut ca urmare moartea unei persoane.

Dacă nu anunți de îndată autoritățile riști o pedeapsă cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau o amendă. Dacă ești membru din familia criminalului nu ai nicio obligație și prin urmare nu riști nimic dacă nu anunți autoritățile. De asemenea, nu pățești nimic dacă atunci când ești interogat de anchetatori, după moartea victimei, dai detalii care ajută la tragerea la răspundere a celor vinovați, chiar dacă nu ai anunțat imediat autoritățile. Că vorba aia, mortul de la groapă nu se mai întoarce!

Integral pe Curentul