Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Alimentaţia face deja parte integrantă din tratamentele administrate împotriva unor boli precum diabetul şi hipertensiunea, însă rezultatele preliminare ale unui nou studiu sprijină concluziile formulate în cadrul unor cercetări recente, potrivit cărora ea ar putea să joace un rol important şi în tratarea cancerului, informează AFP.

Un articol publicat recent în revista Nature arată că reducerea drastică a unui aminoacid care se găseşte în special în carnea roşie şi în ouă a crescut eficienţa chimioterapiei şi radioterapiei administrate unor grupuri de şoareci, încetinind creşterea tumorilor.

Totuşi, este mult prea devreme pentru a trage concluzii în privinţa unei posibile eficienţe similare la oameni, a subliniat principalul autor al studiului, Jason Locasale, profesor la Universitatea Duke din statul american Carolina de Nord, citat de Agerpres.

Integral pe Digi24