Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Pe 20 octombrie, poporul Republicii Moldova urmează să aleagă 898 de primari, 1.116 de consilieri raionali, 10.564 de consilieri locali. În total, rezultă o cifră de 12.578 de aleşi locali.

Potrivit lui Sergiu Gurduza, membru al Comisiei Electorale Centrale, acesta este doar numărul de persoane care vor fi alese, însă numărul de persoane care vor candida, evident, va fi mult mai mare. Bunăoară, în 2015, circa 60 de mii de persoane au candidat pentru a fi alese în funcţia de aleşi locali, transmite IPN. „Numărul de participanţi la alegerile locale este foarte mare, diferă net de cel care este la parlamentare. Chiar şi alegerile parlamentare după sistemul parlamentar mixt, care au avut loc în februarie anul curent, au fost cu mult mai uşoare decât alegerile locale generale”, a declarat Sergiu Gurduza într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

Integral pe Adevărul