Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

O echipă internaţională de oameni de ştiinţă a identificat o asociere între consumul de chili şi creşterea riscului de demenţă, relatează vineri Xinhua.

Conform unui studiu condus de Zumin Shi, profesor asociat la Facultatea de Ştiinţe Medicale, Universitatea din Qatar, au fost monitorizaţi 4.582 de adulţi din China, de 55 de ani şi peste această vârstă, în perioada 1991 şi 2006. În urma cercetării a fost identificat un declin cognitiv mai rapid în cazul persoanelor care consumau mai mult de 50 de grame de chili pe zi.

„În studiile noastre anterioare s-a descoperit că chili este benefic pentru greutatea corporală şi presiunea arterială. Însă, în această cercetare, am identificat efecte adverse asupra cogniţiei în rândul adulţilor vârstnici”, a explicat Shi, citat într-un comunicat de presă.

Integral pe Evenimentul Zilei