Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un preot din Republica Moldova a fost filmat în timp ce târăște un câine pe care l-a legat cu un lanț de mașină. Ghenadie Văluță a explicat că a recurs la acest gest pentru ca patrupedul să nu-l muște și pentru a nu-și murdări autoturismul. Înalții ierarhi ai Mitropoliei din Republica Moldova au anunțat deja că diaconul va fi cercetat pentru fapta sa „nepotrivită unei fețe bisericești”.

Filmarea șocantă a fost realizată, luni, în Anenii-Noi, un sat situat la aproape 30 de kilometri de Chișinău, capitala Republicii Moldova. Mai mulți șoferi aflați în trafic au văzut cum un câine a fost legat cu un lanț și târât cu mașina. Oamenii l-au oprit pe bărbatul aflat la volanul autoturismului și l-au cerut explicații. Șoferul era Ghenadie Văluță (foto), un preot ortodox cunoscut ca fiind un activist împotriva comunității LGBT, relatează Radio Free Europe / Radio Liberty.

Integral pe Libertatea