Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Promoția 2019 a Școlii de Aplicație a Forțelor pentru Operații Speciale numără doar 18 absolvenți, din totalul celor 144 de militari care s-au înscris, în calitate de cursanți, anul trecut.
La Școala de Aplicație a Forțelor pentru Operații Speciale (FOS) s-au înscris, acum zece luni, 144 de militari profesioniști, care doreau să obțină calificarea de „operatori FOS”. Doar 18 oameni au reușit să termine cursul.

Comandamentul Forțelor pentru Operații Speciale din Armata Română s-a înființat la 1 martie 2018, la Târgu Mureș, iar în subordinea acestuia s-a creat, la 1 iunie 2018, Școala de Aplicație a FOS, cu sediul la Brașov. Cursurile acesteia se desfășoară cu sprijinul unor consilieri din SUA, iar acum o lună s-a aflat în vizită în România și viceamiralul Timothy Szymanski, locțiitorul șefului Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale al SUA.

Acum câteva săptămâni, luptătorii din Forțele Speciale s-au antrenat în cadrul exercițiului JUNCTION STRIKE, organizat în România. Aici au venit și 120 de militari străini din țări aliate sau partenere – Georgia, Marea Britanie, Moldova, Portugalia și Statele Unite. Scenariul exercițiului a presupus o ripostă împotriva unor acțiuni de război

Integral pe România Liberă