Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Startul pentru campania electorală prezidențială fragmentează scena politică românească, într-un mod cum nu s-a mai întâmplat vreodată. Klaus Iohannis, susținut de PNL, are, începând de ieri, un rival chiar din tabăra USR-PLUS, respectiv a celor pe care i-a cocoțat, în 2015, la guvernare și cu care împarte, practic, același electorat.

Pe partea stângă, PSD, care a decis deja că va merge în alegeri cu un candidat propriu, se confruntă cu bătălii interne între Viorica Dăncilă și Gabriela Firea. Care, amândouă, vânează funcția prezidențială. Probleme majore tind să apară și în interiorul Coaliției de Guvernare, întrucât ALDE a anunțat că va merge în aceste alegeri cu liderul său, Călin Popescu Tăriceanu, anunță JURNALUL NAȚIONAL.

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, ar urma să aibă, luni, o discuţie cu Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta pentru a încerca să formeze o coaliţie pentru susţinerea candidatului PSD la alegerile prezidenţiale. ADEVĂRUL precizează că liderul PSD a anunţat că discuţia trebuie să aibă loc înainte de şedinţa Comitetului Executiv al PSD, de marţi, când ar urma să fie anunţat candidatul formaţiunii pentru alegerile din toamnă.

Dan Barna, liderul USR, a devenit, oficial, candidatul Alianței 2020 USR-PLUS pentru alegerile prezidențiale din toamna acestui an, generându-i, astfel, lui Klaus cea mai mare bătaie de cap în planul său de a pune mâna pe un al doilea mandat la Palatul Cotroceni, anunță CURENTUL.

În aceste condiții, Eugen Teodorovici și-a anunțat retragerea din cursa internă pentru alegerea candidatului PSD la prezidențiale, conform COTIDIANUL. „ M-am decis. Nu”, a declarat Eugen Teodorovici, la Antena 3, întrebat dacă își menține candidatura în cursa internă a PSD pentru alegerile prezidențiale. El a afirmat că va vota marți, în funcție de ce candidați rămân.

Și realizatorul de televiziune de la Nașul TV, Radu Moraru, a anunțat că intră în cursa pentru alegerile prezidențiale din toamnă. Jurnalistul a promis că îi va ,,pedepsi pe toți cei care vor îndrăzni să se atingă de jocul democratic pentru a mai da o lovitură de Stat'', dacă va ajunge Președintele României.

Referitor la candidatura președintelui Klaus Iohannis, Radu Moraru a spus că șeful statului ,,joacă periculos: risca totul pentru a-și elimina contracandidații la Presedintie !''. ROMÂNIA LIBERĂ amintește că, la începutul anului, realizatorul TV și-a făcut o analiză SWOT pentru a analiza punctele tari și slabe ale viitoarei sale candidaturi.

Iar cunoscutul actor în vârstă de 63 de ani, care a lăsat de ceva vreme în urmă lumina reflectoarelor și televiziunea, pare decis să se reorienteze… către scena politică.  La acest sfârșit de săptămână, Florin Călinescu a fost ales liderul unei formațiuni politice – Partidul Verde, anunță NAȚIONAL. “De astăzi, verzii români intră pe scena politică cu Florin Călinescu președinte. Veți vedea că se poate face și o altfel de politică in interesul oamenilor dar și cu respectul mediului înconjurător în care trăim”, au anunțat, sâmbătă, reprezentanții formațiunii, via Facebook.

GÂNDUL amintește că la începutul acestui an, juratul de la Românii au talent a negociat cu PMP o eventuală intrare în partidul lui Băsescu şi o candidatură la alegerile europarlamentare. Florin Călinescu a anunţat în 2018, că „se gândeşte foarte serios“ să-şi înfiinţeze propriul partid politic. În 2008 Florin Călinescu a candidat din partea PNL pentru un loc de senator în colegiul nr. 4 din Argeş, dar nu a fost ales.