Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Taxa pe toate pensiile mai mari de 10.000 de lei este doar pentru a testa opinia publică, întrucât o astfel de măsură va afecta un număr infim de pensii, a declarat la emisiunea "În faţa ta" de la Digi24, Iancu Guda, președintele Asociației Analiștilor Financiari-Bancari.

„Pensiile speciale nu sunt corelate cu proporţionalitatea contribuţiei, nu sunt justificate de meritele, de verticalitatea şi profesionalismul acestor oameni. Vedeţi prin comparaţie, fostul ministru al justiţiei câştigă mai mult decât Emmanuel Macron, preşedintele Franţei. Măsura cu impozitul progresiv asupra pensiilor speciale este pentru a testa opinia publică şi pentru a fi în asentimentul opiniei publice în apropierea unor alegeri. Se aruncă în piaţă o măsură de impozitare progresivă a acestor pensii la un plafon foarte ridicat, 10.000 de lei. Va fi un număr infim de pensii, care vor fi atinse”, a explicat Iancu Guda.

Integral pe Digi24Comentarii

@v Mai v, din cand in cand iti vine mintea la loc. Ma bucur, desi as fi preferat sa fii la fel de critic, indiferent de partidul care este vremelnic la putere. Numai atunci poate fi democratie CAND SE IMPUNE VOINTA POPORULUI ( a majoritatii)

21 iulie 2019 14:00

pop Sluga mizerabila , Toderas, trebuie platit bine.

21 iulie 2019 7:42

v Nu conteaza impactul bugetar, prin impozitarea acestor pensii, ci oarecum un act de dreptate care o sa fie apreciat de alegatori. Madam Vasilescu declara ca salariul (venitul) cel mai mare o sa fie al presedintelui Romaniei. Cum se face ca acesti oameni au luat atita timp aceste pensii si salarii uriase fara ca nimeni sa nu ia nici o masura stiindu-se ca majoritatea salariatilor sint platiti cu salariul minim pe economie. Daca faci "scandal" privind salariile exorbitante ale sefilor fata de subalterni, te dau afara.

20 iulie 2019 23:56

solo Este TARA TUTUROR NEMERNICILOR. Din aceste motive tinerii pleaca. De ce sa stea intr-o tara in care un terchea berchea, fie el si profesor universitar, fie el si rector, fie el si ministru al justitiei, tot un NEOM, tot un NESIMTIT este cand nu se mai satura. Si culmea este nu ca nu se SATURA, ci faptul ca toti BANII sunt luati de LA BUGET adica de acolo unde altii se asteapta sa se faca : SCOLI. SPITALE, AUTOSTRAZI....Pe astia ii blestem toata viata.... MIRCEA TOT IMBECIL AI RAMAS! Credeam ca dupa 26 mai 2019 te vei destepta sau macar iti vei da seama ca esti un nemernic...Degeaba! De unde nu-i nici Dumnezeu nu poate cere.

20 iulie 2019 18:53

mircea Tudorel este si mult mai doct ca Macron,Basescu,Iohannis,.......etc,deci merita,nu primeste indemnizatie,adica pomana,.......etc,......Vanghelie ce faci dormi trimete un SMS lu Rares,TYK-TAK;TYK-TAK,...........Jegarica& e belea mare

20 iulie 2019 17:28

mircea Tudorel este si mult mai doct ca Macron,Basescu,Iohannis,.......etc,deci merita,nu primeste indemnizatie,adica pomana,.......etc,......Vanghelie ce faci dormi trimete un SMS lu Rares,TYK-TAK;TYK-TAK,...........Jegarica& e belea mare

20 iulie 2019 17:28

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.