Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cancelarul german Angela Merkel a apreciat vineri că tweeturile recente ale lui Donald Trump în care atacă alese democrate provenind din rândul imigranţilor sunt ”contrare măreţiei” americane şi şi-a exprimat susţinerea necondiţionată faţă de acestea, relatează AFP.

„Vreau să mă distanţez în mod clar (de aceste atacuri) şi sunt solidată cu femeile atacate”, a subliniat în cadrul tradiţionalei sale conferinţe de presă estivale Merkel, care întreţine relaţii diifcile cu locatarul Casei Albe. Cancelarul a relevat că forţa Statelor Unite constă tocmai în faptul că ”oameni de diverse naţionalităţi alcătuiesc un popor american”.

Astfel, tweeturile prin care Trump atacă patru reprezentante ale Partidului Democrat sunt un lucru contrar măreţiei Americii”, a apreciat ea, evocând astfel sloganul cu care a fost ales miliardarul republican în 2016, ”Să facem America măreaşă din nou” (”Make America Great Again”, MAGA)

Integral pe Naţional