Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Lotul de elevi care a reprezentat România la Olimpiada Internațională de Matematică a obținut șase medalii la ediția desfășurată săptămâna aceasta în Marea Britanie.
Echipa coordonată de profesorul Cătălin Gherghe de la Universitatea din București a obținut o medalie de aur prin Edis Memis, două medalii de argint prin Sergiu Ionut Novac și Sebastian Mihai Simon și trei medalii de bronz prin Tudor Darius Cardas, Andrei Theodore Marginean și Nguyen Tran Bach, țara noastră clasându-se pe locul 17 în clasamentul pe națiuni.

Integral pe CurentulComentarii

mate+ Au trecut vremurile cand Romania se batea pentru primele locuri in lume. Constat ca 2 membri din lot nu sunt romani. Se practica naturalizarea ca la fotbal? Anul trecut la Cluj Romania a fost abia pe locul 33. Cu toate ca nu sunt un mare admirator a acestor "dopaje" facute cu elevii buni, asta pentru ca majoritatea n-au ajuns nici macar profesori excelenti la matematica, in principiu admir competitiile. Sunt convins ca numai prin competitie se pot obtine performante. Competitia trebuie facuta in "masa de elevi" si nu dopati cei mai dotati. Ca pana la urma se pare ca apare o oboseala prematura.

20 iulie 2019 14:32

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.