Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul Kosovo Ramush Haradinaj a demisionat vineri după ce a fost convocat de justiția internațională în calitate de suspect.
„Am primit o convocare de la tribunalul special în calitate de suspect și aveam posibilitatea să mă prezint ca premier sau ca simplu cetățean. Am ales a doua opțiune”, a declarat Ramush Haradinaj, în vârstă de 51 de ani, fost luptător în gherila kosovară (UCK) în timpul conflictului (1998-99). „Responsabilitatea revine acum președintelui pentru a organiza consultări în vederea stabilirii datei alegerilor. Mă voi prezenta din nou în fața poporului pentru a obține încrederea sa. Nu sunt acuzat, voi fi interogat”, a mai spus el, potrivit Hotnews. Tribunalul special internațional a fost creat în 2015 cu misiunea de a ancheta prezumtivele crime comise de gherila albaneză (UCK) în Kosovo, în principal împotriva sârbilor, a romilor și a opozanților albanezi ai UCK în timpul și după conflictul din 1998-1999 din Kosovo.

Integral pe Libertatea