Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Două fete, de 12 şi 13 ani, dintr-un centru de plasament din Bîrlad ar fi fost abuzate sexual de un bărbat care se dădea drept angajat al unui ONG. Poliţiştii fac cercetări în acest caz, iar la nivelul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Vaslui a fost declanşată o anchetă internă.

O anchetă a fost demarată de angajaţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui după o sesizare depusă de reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC).

„Poliţiştii bârlădeni au fost sesizaţi la data de 17 iulie cu privire la faptul că o minoră de 12 ani a fost victima unui abuz sexual. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu un minor, urmând a fi stabilite cu exactite împrejurările în care s-a produs fapta sesizată", a declarat Bogdan Gheorghiţă, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui.

Deşi sesizarea de la Poliţie vizează o singură victimă, potrivit unor surse locale este vorba despre două fete, dintr-un centru de plasament, care ar fi fost victime ale bărbatului. Poliţiştii au şi un suspect în acest caz.

Aceleaşi surse au precizat că bărbatul se dădea drept angajat al unui ONG şi astfel ar fi pătruns în centrul de plasament în care cele două fete, de 12 şi 13 ani, locuiau de câteva luni. Acesta ar fi reuşit să le învoiască pe fete şi să le scoată în oraş, timp în care le-ar fi abuzat sexual.

Integral pe Gândul