Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Europa a îndurat un deceniu de stagnare economică după criză, iar dacă nu acţionează curând, e pe cale să treacă printr-un nou astfel de episod, relatează CNN.

La 10 ani de la criza financiară globală, economia Europei a reuşit să se recupereze, dar nu să renască. Inflaţia scăzută, ratele mici ale dobânzilor şi creşterea economică redusă au devenit normalitate pentru statele europene.

Dar menţinerea acestei stări de fapt ar putea avea efecte dezastruoase. Încă un deceniu irosit ar putea duce la adâncirea clivajului rural-urban din Europa, ar putea hrăni din nou instabilitatea politică şi ar putea duce la o creştere şi mai mare a şomajului în rândul tinerilor.

Carsten Brzeski, economist german, spune că această situaţie ar putea duce chiar la colapsul zonei euro. „Există riscul de a lua măsuri prea târziu, să realizăm atunci că am irosit prea mult timp”, spune Brzeski.

Integral pe Digi24