Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

FaceApp, o aplicaţie care pretinde că le arată oamenilor imaginea lor la bătrânețe este descărcată în fiecare zi de sute de mii de utilizatori. Este virală şi în România. Experţii în securitate atrag atenția că programul este foarte periculos și nu oferă nicio garanție celor care îl folosesc.

Există suspiciuni serioase că această aplicație se înfrupta din datele dumneavoastră personale atunci când vă jucați cu pozele. În Statele Unite a sunat alarma. Șeful grupului democraților din Senat a cerut o investigație FBI. În scrisoarea lui Charles Schummer se arată că originile rusești ale aplicației ridică semne de întrebare în legătură cu posibilitatea ca datele personale ale cetățenilor americani să ajungă la terți, inclusiv la guverne străine. Mai în clar, temerea este că destinatarul informațiilor adunate de FaceApp este chiar Guvernul de la Moscova.

FaceApp a devenit virală în România. Este pe primul loc în topul celor mai descărcate aplicaţii, în peste 20 de state, şi are în fiecare zi peste 700.000 de utilizatori.

Integral pe Digi24