Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Curtea Constituţională a decis joi că propunerile de modificare a Constituţie iniţiate de PNL-USR şi PSD-ALDE încalcă legea fundamentală. Este vorba de prevederea care interzice amnistia şi graţierea pentru fapte de corupţie. Conform deciziei CCR, propunerea limitează în mod excesiv puterea statului şi marja sa de apreciere. În schimb, Parlamentul ar putea interzice amnistia unor fapte de corupție, pe o anumită perioadă de timp.

„Aprecierea oportunităţii măsurilor de amnistie şi graţiere colectivă ori graţiere individuală revine Parlamentului, respectiv Preşedintelui României şi nu poate fi impusă o interdicţie generală a acestora în privinţa anumitor infracţiuni.”, se precizează în comunicatul de presă al CCR.

Integral pe Digi24Comentarii

slugoii CCR. Mai imbecililor, dar fata de PENSII nu suntem egali in FATA LEGII CONSTiTUTIONALE care cu art 1 spune ca suntem egali? De ce vreti voi PENSII SPECIALE si nu VRETI sa fiti EGALI cu noi, adic egali vorba vine pentru ca pe CONTRIBUTIVITATE tot ati lua PENSII MARI ca ati avut SALARII NESIMTITE HUUUO !!! PORCILOR!!! Demisia tuturor membrilor CCR!!!!!!

18 iulie 2019 23:19

psd sluga psd-ului. Bai CCR, voi sunteti cu capul! Nu ati admis voi inainte de referendum ca solicitarea presedintelui este constitutionala? Nu asta au votat Romanii la referemndumul din 26 Mai!? Sau ati intors voi acum cu deliorga si stan aceasta decizie!!! Cred ca intindeti prea mult coarda si in curand dau romanii cu voi de pamant! Da, e adevarat, guvernarea PSD & ALDE distruge tara asta, dar CCR-ul e unealta ticaloasa cu care face asta. Si trebuie neaparat schimbata Constitutia, atunci cand o sa ne revenim ca natie dupa betia cumplita din 2016, prin care am dat conducerea tarii unor talhari dovediti.

18 iulie 2019 23:16

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.