Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, susţine că decizia CCR privind respingerea iniţiativei legislative de revizuire a Constituţiei depusă de partidele din opoziţie ”este surprinzătoare”, în condiţiile în care milioane de români s-au exprimat în favoarea interzicerii amnistiei şi graţierii pentru fapte de corupţie la referendumul de pe 26 mai, iar Curtea a validat referendumul.

„Decizia de astăzi este cu atât mai surprinzătoare cu cât în urmă cu nici o lună, Curtea Constituţională a validat referendumul pe justiţie. Pe cale de consecinţă, este inexplicabil că judecătorii Curţii au decis să respingă proiectul de revizuire a Constituţiei iniţiat de PNL alături de partenerii din opoziţie, în condiţiile în care acesta a transpus întocmai întrebările formulate la referendum. La ora actuală, Constituţia României nu prevede dreptul fundamental de a fi graţiat şi amnistiat. Mai mult, decizia CCR poate fi interpretată de cei care sunt obişnuiţi să comită fapte de corupţie drept un cadou nesperat”, a transmis, joi, Ludovic Orban, printr-un comunicat de presă.

Integral pe AdevărulComentarii

CCR: Demolatorul justitiei si statului de drept. Rând pe rând, Tăriceanu şi Dăncilă au împărtăşit opiniei publice dorinţa oamenilor din ALDE, respectiv PSD de a-i vedea candidaţi pentru „cea mai înaltă funcţie din stat”. Ghilimelele aparţin Curţii Constituţionale care aproape a modificat regimul constituţional al României din Republică semi-prezidenţială în Republică Parlamentară. DE ACELASI AUTOR Un duş rece pentru nostalgici: Adevărata faţă a economiei României int... Este PSD-ul fără Dragnea mai periculos? Chiar şi aşa, funcţia de preşedinte este în continuare râvnită. Liderul ALDE, un partid artificial şi paravanul unui grup infracţional organizat, simte că sfârşitul politic este aproape. Alegerile europarlamentare au reprezentat un glonţ în picior, iar prezidenţialele pot aduce lovitura fatală direct în moalele capului. Nu mai e niciun secret pentru nimeni, ALDE trăieşte prin Tăriceanu. Chiar şi aşa, s-a văzut cu ocazia alegerilor europarlamentare că fără sprijinul PSD-ului (fie din dorinţa de-ai mai tempera ambiţiile prezidenţiabile lui Tăriceanu, fie pentru reglarea unor conturi) ALDE nu se descurcă. Acest partid este un vehicul electoral temporar, care asigură branşarea la resursele şi banii publici. Pentru Tăriceanu, această aventură poate fi capătul de linie, aşa că înţelegem de ce îşi doreşte cu orice preţ să fie candidatul comun al unei alianţe PSD-ALDE-ProRomânia. Nu mai are nimic de pierdut.

18 iulie 2019 22:19

victor Nu domnule ,vointa cetatenilor necunoscar=tori este impotriva constitutiei.

18 iulie 2019 19:05

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.