Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Asociaţia Forumul Judecătorilor din România afirmă că solicitarea Ministerului Justiţiei adresată asociaţiilor profesionale ale judecătorilor şi procurorilor de a trimite puncte de vedere cu privire la rapoartele GRECO reprezintă, în realitate, o amânare nejustificată a aplicării acestora şi, prin urmare, o lipsă de conformare faţă de recomandările GRECO din partea puterii executive.

„Este de notorietate, nu numai în România, ci practic în întreaga lume, că modificările aduse în perioada 2018-1019 «legilor justiţiei» au determinat numeroase încălcări ale cerinţelor minimale ale statului de drept în România”, notează un comunicat de presă al Asociaţiei Forumul Judecătorilor, care menţionează că acest fapt a fost constatat, de mai multe ori, de Comisia de la Veneţia, Consiliul Consultativ al Judecătorilor Europeni, Consiliul Consultativ al Procurorilor Europeni sau GRECO (organisme din cadrul Consiliului Europei), dar şi de Comisia Europeană, Parlamentul European, Consiliul Uniunii Europene şi alte entităţi ale Uniunii Europene.

În 2017 şi 2018, Consiliul Superior al Magistraturii a avizat negativ modificările esenţiale conţinute de aceste proiecte, iar adunările generale ale instanţelor judecătoreşti şi parchetelor au respins cvasiunanim toate aceste proiecte (peste 90% din adunările generale). Totodată, existră memorii şi rezoluţii semnate de magistraţi, precum şi protestele pe scările instanţelor sau prin suspendarea activităţii, prin care s-a cerut retragerea proiectului de modificare a „Legilor justiţiei”.

Integral pe NaţionalComentarii

Adrian Dupa regula bine stiuta "noi suntem singurii, unicii detinatori ai adevarului absolut" AFJR se considera singurul reprezentant al magistratilor din Romania. Totusi au fost si alte organizatii profesionale care au considerat benefica infiintarea SIIJ. Dialogul nu mai este necesar? Sau parerea lor nu conteaza? Ar putea AFJR sa raspunda de ce atunci cand SIIJ functiona in cadrul si in subordinea DNA era "roz" iar acum cand este independenta cu membrii numiti de CSM este "de porc"?

19 iulie 2019 10:21

Ralu. Dar da unde vin ma banii la voi nu de la buget? Si daca la bugetul asta voi nu ati contribuit niciodata cu nimic vreti acum sa fiti mot si sa luati;jde mii de lei pe luna ca asa vrea muschiul vostru! Cu psd-ul asta nebun care guverneaza din greseala RO, care le-a spus bugetarilor din primarii ,, faceti-va voi salariile cat vreti, luam noi banii de la prostii care alimenteaza bugetul sil dam bugetarilor din primarii, din armata, justitie CCR...La astia le dam fara numar..fara numar..Voua chiar nu va este rusine! Nu vreti sa intrati si voi in randul romanilor de rand cu pensii decente de 1500-3000 de lei? Toti traim in Romania! Toti trebuie sa impartim si saracia si bogatia! Tara asta atata poate acum sa dea, dar haideti sa-mpartim cinstit si egal banu strans cu atata truda din sute de impozite si taxe..De ce voi si altii ca voi, salarii speciale, pensii speciale si fel de fel de specialitati nascocite de psd-ul asta nenorocit care-anvrajbit poporul si noi truditorii mai nimic! Noua ni se aplica LEGEA. Dupa CONTRIBUTIVITATE. Si-atat. Nu mai fiti lacomi si multumiti-va cu mai putin, la fel ca toti romanii.

18 iulie 2019 23:59

OM ONEST: Pai sa nu stea si astia in rand cu toti HOTII care primesc pensii speciale! Ca doar cine-i pazeste pe HOTI si-i spala de toate pacatele si-i lasa cu banii furati noua, fraierii care le inghitim toate mizeriile!!! Nu ei? Nu tudorel toader si CCR au facut praf Justitia si statul de drept in Romania!?. Sa va fie clar: Toti traim in Romania si Romania, la ora asta nu are cum sa va umfle voua si altora ca voi burtile! Toti impartim si avutia si saracia tarii! In mod egal. Ca vreti, sau ca nu vreti, asa se va intampla!

18 iulie 2019 23:57

PRECIZARE Amintim cititorilor nostri ca perioada 2018-1019 (sic!) se încheie la (nici) 35 de ani de la Marea Schisma si la (nici) 52 de ani de la marele dezastru de la Manzikert (tc.: Malazgirt, n.red.). Cu respect, Felix-Ocnashu' & "Jurnalul"-Poollii Dvs.

18 iulie 2019 23:37

OM ONEST: Pai sa nu stea si astia in rand cu toti HOTII care primesc pensii speciale! Ca doar cine-i pazeste pe HOTI si-i spala de toate pacatele si-i lasa cu banii furati noua, fraierii care le inghitim toate mizeriile!!! Nu ei? Nu tudorel toader si CCR au facut praf Justitia si statul de drept in Romania!?. Sa va fie clar: Toti traim in Romania si Romania, la ora asta nu are cum sa va umfle voua si altora ca voi burtile! Toti impartim si avutia si saracia tarii! In mod egal. Ca vreti, sau ca nu vreti, asa se va intampla!

18 iulie 2019 23:08

Amalia Wei dobitocilor in robe de curve, v-ati facut de tot rahatul sustinand pricipiile de acelasi rahat ale lui Iohannis si cohorta PNL+USR-PLUS cu amnistia si gratierea pizdii mamii voastre...... GRECO sa se stearga la koor cu rapoartele lui... CCR a demosntrat azi cu 8-0 ca sunteti o adunatura de latrai plini de bani bugetari, plini de bonusuri si pensii, imunitati si ce cacaturi mai aveti pe secret! LA MUNCA DRAGI TOVARASI SI PRIETENI! Gata cu pensii speciale, cu salarii fara impozite si CAS si CASS.....

18 iulie 2019 17:46

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.