Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Simona Halep (4 WTA, 27 de ani) a fost decorată astăzi la Patriarhia Română cu Ordinul „Crucea Patriarhală” pentru mireni. Distincția a fost oferită de Patriarhul Daniel.

„Apreciind realizările sale în domeniul tenisului feminin de performanță și, totodată, credința sa creștin-ortodoxă, pe care o mărturisește public prin semnul Sfintei Cruci, Patriarhia Română îi acordă campioanei Simona Halep Ordinul «Crucea Patriarhala» pentru mireni, cea mai înaltă distincție a Patriarhiei Romane”, se arată într-un comunicat.

Simona a fost primită de Patriarhul Daniel astăzi în jurul orei 12:00. Alți doi români au mai primit de-a lungul timpului Ordinul „Crucea Patriarhală” pentru mireni: Constantin Bălăceanu Stolnici și Traian Băsescu.

Tot astăzi, președintele Klaus Iohannis urmează s-o decoreze pe Simona Halep cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler.

Aceste distincții vin în urma triumfului Simonei de la Wimbledon, unde a învins-o în finală pe Serena Williams, scor 6-2, 6-2.

Integral pe Gazeta Sporturilor