Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, susține că guvernul britanic a venit la negocierile pentru Brexit total nepregătit.

Frans Timmermans i-a comparat pe negociatorii din Regat cu personajele dintr-un serial de comedie.

Discuțiile dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană au început în 2017. Acordul la care s-a ajuns cu greu la sfârșitul anului 2018 a fost respins de trei ori de Parlamentul de la Londra, astfel că Brexitul este în întârziere. Noul termen, amânat deja de două ori, este 31 octombrie.

Frans Timmermans: „Credeam că sunt sclipitori, că au undeva la Westminster un seif, că există o carte ca aceea din "Harry Potter", cu toate trucurile și toate lucrurile care sunt de făcut. Apoi, prima dată când l-am văzut pe David Davis (fostul ministru britanic pentru Brexit, n.r.) făcând declarații și am văzut că nu vine, nu negociază, luând poziții în altă parte, m-am gândit: "Dumnezeule, nu au niciun plan!". A fost cu adevărat șocant, pentru că dacă nu ai un plan, vedem cum timpul se scurge și nu vii cu un plan, ești precum caporalul Jones. Strigă "Nu vă panicați, nu vă panicați!" în timp ce aleargă ca niște idioți”.

Integral pe Digi24