Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Instagram, aplicația deținută de Facebook, ascunde, începând de joi, numărul de like-uri primite de utilizatori. Măsura va fi valabilă în mai multe țări, inclusiv Australia și Japonia, pentru a "elimina presiunea" asupra utilizatorilor.

Experimentul presupune ca utilizatorii să vadă numele unui alt utilizator împreună cu textul „și alții”, în loc de a vedea în feed numărul celor care au apreciat postările celorlalți. Utilizatorii vor putea în continuare să vadă numărul de like-uri pe care îl primesc propriile postări, potrivit BBC.
Studiile realizate de cercetători au arătat că există motive de îngrijorare legate de faptul că platformele social media contribuie la diminuarea stimei de sine și la nașterea sentimentului de inadecvare, în cazul persoanelor tinere.
Instagram a lansat un test similar în Canada în mai, iar noul test va fi implementat în Australia, Noua Zeelandă, Irlanda, Italia, Japonia și Brazilia, a declarat compania pentru BBC.

Integral pe Libertatea