Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Președintele Klaus Iohannis cerea demisii imediate după scandalul din diaspora de pe 29 mai, însă când e rândul său să acţioneze pare că nu mai există nicio grabă. Motiv pentru care un fost ministru îl ia peste picior pe actualul şef al statului.

Carmen Dan şi-a înaintat demisia de la Ministerul de Interne, premierul Viorica Dăncilă i-a trimis deja preşedintelui Iohannis propunerea pentru un înlocuitor, însă şeful statului nu are deocamdată nicio reacţie, constată CAPITAL. Fostul ministru îl ironizează pe Klaus Iohannis şi scrie pe Facebook “#intrebareazilei Cum era aia cu “imediat, adică imediat”!?”

Replica lui Carmen Dan face trimitere la discursul lui Klaus Iohannis imediat dupa haosul înregistrat în diaspora la alegerile europarlamentare de pe 29 mai, când şeful statului cerea demisia imediată a ministrului de Interne şi a celui de Externe. Pe 29 mai, amintește JURNALUL NAȚIONAL, şeful statului a cerut demiterea de urgenţă a celor doi miniştri. “Aşadar, pentru că nu au ştiut să îşi dea demisia de onoare, solicit demiterea imediată a ministrului de Externe şi a doamnei ministru de Interne. Imediat însemnând imediat!”, a spus atunci Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis analizează propunerea PSD de numire a Ramonei Mănescu și Nicolae Moga la ministerele de Externe și Interne, dar și a lui Mihai Fifor, nominalizat pentru a prelua portofoliul de vicepremier pentru parteneriate strategice, anunță EVENIMENTUL ZILEI. Premierul Viorica Dăncilă a avut o discuție cu președintele, legată de nominalizări. Iohannis i-a spus că se mai gândește și că va anunța decizia sa „în curând“.

În altă ordine de idei, CAPITAL anunță că un nume important din PSD a vorbit miercuri seara, în direct la TVR, despre tăierea pensiilor. Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a afirmat, miercuri seară, că se va face o analiză privind pensiile care depăşesc 10.000 de lei, dar că cei din guvern nu vor să se inflameze oamenii, până când nu se va ieși cu ”o chestiune”.

Fifor susține că ”nimeni nu se va atinge de pensiile de serviciu, pensiile militare”, iar eventualele modificări asupra pensiilor nu au legătură cu impactul financiar pe care plata acestor pensii îl are asupra bugetului, ci că este ”o chestiune de dreptate”.

Taxa de solidaritate ar urma să se aplice nu doar pensiilor speciale, ci tuturor pensiilor care depășesc 10 mii de lei, susține DIGI24. Fie de sine stătătoare, fie cumulate, bazate pe contributivitate sau nu. Practic, tot ce depășește 10 mii de lei va fi impozitat de către stat, astfel încât măsura să nu fie declarată neconstituțională. Potrivit analiștilor, impactul va fi unul nesemnificativ, de nici 10% din bugetul total de pensii speciale.

Nici nu au apucat barem să-și piardă doar o infimă parte din privilegiile financiare halucinante pe care le au la dispoziție de atâta amar de vreme, de pe când Gabi Oprea își închipuia că va fi lăsat să împărățească el ”sistemul”, că judecătorii și procurorii au început să urle ca din gură de șarpe să nu li se impoziteze pensiile speciale! Deci nu să nu li se taie, dar nici măcar să nu li se impoziteze ”specialele”, constată NAȚIONAL.

E uimitoare rapiditatea cu care CSM a reacţionat vehement la o boare de zvon lansată de ministrul Finanţelor, care a vorbit, destul de vag, de supraimpozitarea pensiilor mai mari de 10.000 de lei. În opinia membrilor CSM, scăderea pensiilor magistraţilor ar fi un atentat la independenţa acestora. Principial, poate că au dreptate, dar aici mai importante sunt resorturile, susține ADEVĂRUL. Atribuirea de pensii speciale magistraţilor, care să fie cât mai apropiate de veniturile nete pe care le aveau cât erau în activitate, este un lucru acceptat în toate ţările civilizate.

În România, pensia unui magistrat este calculată ca o cotă parte (85%) din venitul brut pe care îl avea cât era activ. Numai că, anul trecut, în România s-a petrecut o anomalie pe care n-o mai întâlnim în ţările civilizate: noţiunea de venit brut a fost rebotezată peste noapte, prin transferul contribuţiilor de la angajator la angajat. Scriptic, noile venituri brute au devenit astfel semnificativ mai mari decât cele vechi, chiar dacă veniturile nete au rămas cam aceleaşi.


Comentarii

Carmen Dan- o Udrea mai stearsa, dar la fel de curva Daca aveam bun simt, demisionam dupa 10 Aug.

19 iulie 2019 9:38

Coalitia hotilor penali Rând pe rând, Tăriceanu şi Dăncilă au împărtăşit opiniei publice dorinţa oamenilor din ALDE, respectiv PSD de a-i vedea candidaţi pentru „cea mai înaltă funcţie din stat”. Ghilimelele aparţin Curţii Constituţionale care aproape a modificat regimul constituţional al României din Republică semi-prezidenţială în Republică Parlamentară. DE ACELASI AUTOR Un duş rece pentru nostalgici: Adevărata faţă a economiei României int... Este PSD-ul fără Dragnea mai periculos? Chiar şi aşa, funcţia de preşedinte este în continuare râvnită. Liderul ALDE, un partid artificial şi paravanul unui grup infracţional organizat, simte că sfârşitul politic este aproape. Alegerile europarlamentare au reprezentat un glonţ în picior, iar prezidenţialele pot aduce lovitura fatală direct în moalele capului. Nu mai e niciun secret pentru nimeni, ALDE trăieşte prin Tăriceanu. Chiar şi aşa, s-a văzut cu ocazia alegerilor europarlamentare că fără sprijinul PSD-ului (fie din dorinţa de-ai mai tempera ambiţiile prezidenţiabile lui Tăriceanu, fie pentru reglarea unor conturi) ALDE nu se descurcă. Acest partid este un vehicul electoral temporar, care asigură branşarea la resursele şi banii publici. Pentru Tăriceanu, această aventură poate fi capătul de linie, aşa că înţelegem de ce îşi doreşte cu orice preţ să fie candidatul comun al unei alianţe PSD-ALDE-ProRomânia. Nu mai are nimic de pierdut.

18 iulie 2019 23:43

Pavel Td Daca "accesez" si io niscaiva "fonduri" nerambursabile, atuncea ma duc sa-mi trag si io o EURO-poolla ca a lu' Florin Bilei-Pulei, sa am ce sa rontzai la vreme de restriste ...

18 iulie 2019 23:31

Popescu Viorel Contemplati pentru o clipa, în contrapartida, poza mea (de bou-apis ce ma aflu, n.m.) si judecati singuri cine e mai sexy!

18 iulie 2019 23:29

Florin Bilei Numai ce mi-am cumparat o EURO-poolla nou-noutza (de la solduri, n.m.) si acuma o sug cu nesatz, ca ea ne aduce noua, lapte, brânza, carne, oo!

18 iulie 2019 23:27

contribuabilu` Rhomanica e o tara in care "jmecherii" s-au aranjat prin legi imorale , in ......deosebit de multe domenii ! Nu numai la pensiile speciale !

18 iulie 2019 18:47

Lute Domnule Presedinte, de ce nu mergeti dvs la Hollyood, sa faceti figuratie cu dantura aceea ??? ati deveni vedeta incontestabila ! insa tratati-va malocluzia !!!

18 iulie 2019 17:16

Magistratii si CCR: Pai sa nu stea si astia in rand cu toti HOTII care primesc pensii speciale! Ca doar cine-i pazeste pe HOTI si-i spala de toate pacatele si-i lasa cu banii furati noua, fraierii care le inghitim toate mizeriile!!! Nu ei?. Sa va fie clar: Toti traim in Romania si Romania nu are cum sa va umfle voua si altora ca voi burtile! Toti impartim si avutia si saracia tarii! In mod egal.

18 iulie 2019 14:46

Victor V Un Magistrat de 65 de ani daca are Pensie Speciala de cca 20 000 Lei ( 200 milioane vechi) de la Buget tzine cu banii astia tot neamul pina la a 3-a generatzie....Fi-sa si Fi-su nici nu mai trebuie sa munceasca....iar nepotzii ii poate trimite si la Scoala Privata Romano Americana cu taxa.. daca are pensia cat 18 pensionari la contributiv la pragul actual de pensie.... Cum Dracu' n-a invocat CSM-ul respectarea "independentzei justitziei" cand Comisia de la Venetzia ne-a dat in "bot" cu nerespectarea Statului de Drept si calarirea politica PSD+ALDE-ista a organelor judiciare ??....

18 iulie 2019 13:52

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.