Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că speră ca Ursula von der Leyen, votată de PE pentru numirea în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, să înțeleaga sintagma „stat de drept” și să nu mai facă greșeala Comisiei Juncker de a închide ochii la abuzurile din unele state est-europene.
„O felicit pe doamna Ursula von der Leyen pentru victoria de ieri și îi urez mult succes în dificilul mandat care o așteaptă, la cârma C.E. O reușită cu atât mai mare cu cât aparține unei femei, prima care accede într-un post de asemenea anvergură, și asta e bine, pentru că avem nevoie de femei în marea politică. Dincolo de felicitări, nutresc speranța că dna. von der Leyen va aduce cu sine și acea necesară schimbare de optică la nivelul comisiei, în primul rând pentru eliminarea clivajului între Vest și Est la care s-a ajuns în mandatul Juncker. Sper ca dna. von der Leyen să se țină de promisiunea aducerii tuturor țărilor la același numitor în privința monitorizării pe Justiție, să pună semnul egal între subvențiile agricultorilor din Vest și ale celor din Est, să ia în serios problemele climatice și mai sper să deschidă grabnic porțile Schengen pentru țara noastră, care a făcut atâtea eforturi și a investit atât de mult în numele dreptului la liberă circulație pentru cetățenii săi”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, miercuri, pe Facebook.

Integral pe Cotidianul