Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Comisia Europeană a prezentat o serie de inițiative concrete privind statul de drept, iar printre măsuri se numără instituirea unui ciclu de evaluarea a statului de drept, care să includă un raport anual referitor la subiect vizând toate statele membre ale UE.

„Comisia prezintă astăzi, 17 iulie, o serie de inițiative concrete grupate în jurul a trei piloni: promovarea unei culturi a statului de drept; prevenirea problemelor legate de statul de drept și oferirea unui răspuns eficient în cazul încălcărilor statului de drept. În calitate de gardian al tratatelor, Comisia Europeană are un rol unic. Cu toate acestea, instituțiile Uniunii și statele membre sunt responsabile de garantarea respectării statului de drept ca valoare fundamentală a Uniunii noastre.În plus, un răspuns eficient necesită, de asemenea, sprijinul societății civile. De asemenea, Comisia face apel la toate părțile să acționeze în acest sens”, au transmis reprezentanții Comisiei Europene, printr-un comunicat de presă remis, miercuri, MEDIAFAX.

Integral pe Cotidianul