Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Trei indivizi au fost incuplați pentru asasinarea jurnalistei anticorupție Daphne Caruana Galizia, ucisă cu un vehicul-capcană în octombrie 2017.
Cei trei incuplați, Vincent Muscat și frații Alfred și George Degiorgio, au fost arestați în luna decembrie, informează cotidianul The Guardian.
Ministerul Justiției din Malta a confirmat inculparea celor trei suspecți, urmând ca procurorul general să stabilească data la care va începe procesul, având 20 de luni la dispoziție pentru a face acest lucru.
Săptămâna trecută, la recomandarea Consiliului Europei, Guvernul maltez condus de Joseph Muscat, a decis să demareze o anchetă publică care să stabilească dacă asasinarea jurnalistei ar fi putut fi prevenită.
Caruana Galizia, o jurnalistă cunoscută pentru investigaţiile privind corupţia din Malta, a murit în octombrie 2017 după explozia unei bombe care era plasată sub vehiculul său.

Integral pe Cotidianul