Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Guvernul a început acțiunea de reducere a cheltuielilor, iar Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, are deja conturat un plan cu mai multe măsuri care ar urma să fie adoptate.

Libertatea vă prezintă 6 dintre măsurile luate în calcul de Guvern. Chiar dacă acestea se află pe listă, nu există certitudinea că toate vor fi adoptate de Executiv
Impozitarea pensiilor peste 10.000 de lei

Ministrul Finanțelor a declarat, luni, că ia în calcul impozitarea pensiilor speciale care depășesc 10.000 de lei, prin instituirea unei ”taxe de solidaritate”. Marți, Eugen Teodorovici a completat că ”taxa de solidaritate” se va aplica tuturor pensiilor, nu doar celor speciale, pentru că altfel ar exista probleme de constituționalitate. Potrivit unor surse, se ia în calcul instituirea unor cote progresive de impozitare de 30%, 40% și 50%. Pensiile speciale costă 2 miliarde de euro anual de la buget. De acestea beneficiază foștii magistrați, militari, jandarmi, polițiști, angajați din serviciile secrete, cei care au lucrat la Curtea de Conturi, iar mai nou și parlamentarii și primarii.

Integral pe LibertateaComentarii

Scoatetile paiul din gura la astia care sug BUGETUL RO! • Directorul general al INCD TURBOMOTOARE COMOTI BUCUREȘTI încasează anul acesta 868.000 lei, adică aproximativ 42.000 lei net/lună, • Directorul general al INCD PENTRU SECURITATE MINIERĂ ȘI PROTECȚIE ANTIEXPLOZIVĂ-INCD INSEMEX PETROSANI încasează 811.000 mii lei, adică aproximativ 39.500 lei net/lună, • Directorul general al INCD “DELTA DUNĂRII”-INCDDD TULCEA primește 661.000 lei, adică aproximativ 32.000 lei net/lună, • Directorul general al INCD PENTRU ECOLOGIE INDUSTRIALĂ-ECOIND primește 580.000 lei, adică aproximativ 28.000lei net/lună. În eșichierul doi mai există cațiva directori cu salarii de peste 400.000 lei/an. Media salariilor încasate de DG ai INCDurilor este de 342.000 lei/an.

17 iulie 2019 13:35

FARA PENSII SPECIALE! PENSIILE SPECIALE TAIATE IMEDIAT SI DE TOT LA TOTI BENEFICIARII! LA FEL SI ANGAJARILE PENSIONARILOR LA STAT. ESTI PENSIONAR SI VREI SA MUNCESTI TOT LA STAT, TI SE SUSPENDA PENSIA SI EI SALARIU. SCURT. MERGI SI MUNCESTE IN PRIVAT DACA VREI! DAR ATENTIE...ACOLO SE MUNCESTE IN DRACI, NU-I CA LA STAT DEGEABA!! PENSIILE TOATE SA SE CALCULEZE ASA CUM SI SPUNEA LEGEA: DUPA CONTRIBUTIVITATE))))))) AUZI GUVERN PSD? PESII CALCULATE DUPA CONTRIBUTIVITATE?????????

17 iulie 2019 13:34

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.