Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul Viorica Dăncilă a fost umilită la scenă deschisă. Acesteia i s-a reproșat, de față cu toată Europa, activitatea dezastruoasă a Guvernului pe care îl conduce. Și este război total între Viorica Dăncilă și Carmen Dan. Fostul ministru de Interne insistă și susține că ea a demisionat, nu premierul i-a cerut demisia. Dăncilă susține exact contrariul și arată că ea i-a cerut să-și depună mandatul.

Dan și Dăncilă și o „dau” infantil, constată NAȚIONAL: Ba eu ți-am cerut-o! Ba eu mi-am dat-o! „Nu comentez în niciun fel declarațiile premierului Dăncilă, am întrebat doar dacă această decizie se bazează pe evaluarea efectuată în ministere. Nu mi-a cerut demisia. Mi-a spus că din cele 8 ministere care au fost evaluate, Carmen Dan trebuie să plece. Așa cum știți, am evitat mereu să discut teme politice pe scările MAI, nici de data aceasta nu voi face acest lucru”, a spus demisionara.

Foarte bine conectat în lumea fostului USL, analistul politic Stelian Tănase, citat de CURENTUL, susține că premierul Viorica Dăncilă a demis-o pe Carmen Dan pentru ceea ce s-a întâmplat în 10 august 2018, dar totul a fost negociat. Dăncilă i-a promis că în cazul în care pleacă fără prea mult scandal nu va fi dată pe mâna justiției. ”VV Dăncilă a poftit-o la cabinetul ei de dimineață pe Carmen Dan și i-a spus că o va demite în cursul zilei, dar ca ar fi mai bine sa demisioneze de bună voie. După o repriză de tăceri și lacrimi, Carmen Dan nu se astepta la așa ceva, a început negustoria, ca la piață.
 
Problema în chestie a fost soarta celei care a condus represaliile din 10 august 2018 la ordinele preaiubitului Liviu Dragnea, fac-totum in acea vreme la PSD. Pină la urmă cele „două mari doamne ale politicii românești” s-au înțeles. Dosarele ramin secretizate, iar fosta ministreasă nu va fi deferită justiției. A fost prima repriza jucată ca la sah de VV Dăncilă“. Stelian Tănase mai arată că aceasta este doar prima repriză din meciul jucat de Dăncilă, pentru că acum urmează partida cea mare împotriva Gabrielei Firea, pentru a deveni candidat la prezidențiale.

Carmen Dan și Viorica Dăncilă au încheiat contondent colaborarea în Guvern. Puțini știu însă că pe cele două le-a legat o prietenie stânsă, pe vremea când locuiau în Videle. Au fost chiar și vecine de bloc. DIGI24 susține că înainte de a ajunge la dispute politice, ministrul demisionar și premierul au fost foarte apropiate. Jurnaliștii Digi24 au mers la blocul în care Dăncilă a cumpărat un apartament în 1999. La distanță de o scară de bloc a locuit și Carmen Dan, din 2008. Relația dintre cele două este însă chiar mai veche. Deciziile de la București nu au rămas fără ecou în Videle.

Dar nici în Parlamentul European. Premierul Viorica Dăncilă a prezentat, marţi, în Parlamentul European, bilanţul Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene şi a vorbit despre cele 90 de dosare finalizare, despre 2.500 de evenimente şi reuniuni organizate şi despre adoptarea a 84 de concluzii.  România a deţinut, în perioada 1 ianuarie – 1 iulie 2019, pentru prima dată, preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, amintește ROMÂNIA LIBERĂ.

Discursul premierului român a fost urmat de o intervenţie a eurodeputatului britanic Jack Pugh, care a avut un discurs caraterizat de ADEVĂRUL  drept demn de remarcat: „Decât să celebrăm preşedinţia română, mai bine să o sărbătorim pe Simona Halep, simbol real al mândriei române. În contextul preşedinţiei române a Consiliului care s-a încheiat, vreau să o felicit în mod special pe Simona Halep pentru performanţa ei deosebită la Wimbledon în finala de sâmbătă, a fost o performanţă de autocontrol, putere şi precizie“.

Viorica Dăncilă a ajuns persona non-grata și în Parlamentul European. Aceasta a fost umilită pur și simplu la Strasbourg, afirmă CAPITAL. Copreşedintele grupului Verzilor din Parlamentul European, Philippe Lamberts, i-a transmis Vioricăi Dăncilă, că guvernul pe care îl conduce nu se ridică la înălțimea Europei și că România merită ceva mai bun.

„Sincer, spectacolul pe care ni-l dă guvernul dumneavoastră nu este la înălțimea Europei și nici la înălțimea României. România merită ceva mai bun”, i-a transmis Philippe Lamberts Vioricăi Dăncilă, în plenul Parlamentului European. El a adăugat, citat de COTIDIANUL, că guvernul român e „obsedat” de ideea că justiția trebuie controlată.

Și europarlamentarul grupului „Înnoim Europa” Dragoş Tudorache a declarat, în plenul PE, că Preşedinţia română a Consiliului UE a fost una a contrastelor, echipa tehnică obţinând încheierea a 90 dosare, însă eşalonul politic a fost mult prea preocupat de tema justiţiei, anunță GÂNDUL. „Prima Preşedinţie a României la Consiliul UE a fost una a contrastelor. La nivel tehnic au reuşit să încheiem 90 de dosare şi îi felicit pe oamenii care au obţinut aceste rezultate.

Nu acelaşi lucru poate fi spus şi despre eşalonul politic al Preşedinţiei. Cu regret spun că eşalonul politic a fost mult prea preocupat de temele justiţiei. România a dovedit că e mult mai mult decât politicienii care o reprezintă”, a afirmat Dragoş Tudorache, membru al PLUS, în Parlamentul European.


Comentarii

Judecat cu CELERITATE dosarul: Reprimarea violentelor din 10 August. Jandarmeria trebuie să răspundă acum fără echivoc la ordinul cui au acţionat în seara zilei de 10 august pentru reprimarea violentă a protestelor dacă nu aveau un ordin scris de la prefectul Capitalei? Este tot mai clar pentru toată lumea că acţiunea în forţă a jandarmilor a fost coordonată de la ministerul Afacerilor Interne unde, pe tot parcursul operaţiunii, s-a aflat ministrul Carmen Dan. Oricât ar încerca marionetele lui Liviu Dragnea din guvernul României să muşamalizeze intervenţia brutală a forţelor de ordine din 10 august, cei implicaţi în această operaţiune se încurcă în explicaţii şi minciuni care nu pot acoperi un adevăr extrem de simplu: reprimarea protestelor a fost coordonată de ministrul de Interne la ordinele lui Liviu Dragnea.

17 iulie 2019 21:54

Pedro Mai terminati cu 10 august, anacronicilor retardati..... Ordinea sociala trebuie restaurata imediat de catre cei platiti sa faca asta...... Drogatii # din Romania si din Disapora, sa-si vada de paralele lor.... Jandarmeria a facut ceea ce face orice Jandarmerie din lume....Si BINE A FACUT! Pupati in kur ambasadele si multinationalele, pana faceti bataturi.... Sokares!

17 iulie 2019 21:18

Peter Pe Jack Pugh nu-l apuca iarna in PE... ce mai mananca rahat despre Presedintia Romaniei la UE???? E ca in bancul ala:"bai, mi se pare mie, sau tu nu esti porcul de iarna trecuta?"Anglia iese din UE, satula de porceala continua dintre grangurii germani si cei francezi, care se socot a fi superiori restului Lumii.... UE se va resimti puternic dupa Brexit si vor fi valuri mari..... Atunci sa-i aud pe mascaricii astia care tot scheauna impotriva Romaniei........

17 iulie 2019 21:13

Marta Philippe Lamberts- un limbric ce zace in balega europeana... Europa-UE nu se ridica la inaltimea Romaniei! De fapt asta e mesajul real... Cu Romania- Colonie SH cu resturi alimentare trimise de UE, cu resursele luate cu hapca prin vestitele "privatizari" in care institutii ale statelor europene au devenit stapane peste institutii de stat din Romania.... Ati si uitat, astialalti limbrici de pe aici??? Gata cu temenelile in fata Europei, de acum treceti in pozitie de capra???? Mai frecateilor..... Luati cu paine....

17 iulie 2019 21:09

Ecce Kurrupt As suge-o pula. Acum!

17 iulie 2019 15:59

Grigore Ce-mi place mie politica asta PSD-istă....^Dai în Guvernul PSD+ALDE-ist și-n Madam Dăncilă, dai în Romănia !...^ după metoda comunistă ^Dai în mine, dai în Fabrici și Uzine !^....Pe lîngă Baronism și Nepotism au mai învățat PSD-iștii ceva ce aplică....Cum poporul Romăn să nu voteze cu PSD ?...Cine nu votează cu PSD-ul nu-i Patriot !?....^de parcă patriotismul a fost confiscat de PSD-iști ^....Și dacă PSD-ul pierde alegerile....E FRAUDĂ !....E FRAUDĂ !...Să facem Comisie Parlamentară !....Să conducă Olguța !....Să-l schimbăm pe PSD-istul Șef la Agenția Electorală Permanentă cu un alt PSD-ist mai Taliban !...Să scoatem STS din procesul electoral că-i Ne-Patriot.....adică nu face fușăreli în favoarea PSD-ului ....

17 iulie 2019 13:14

Victor Vă mai amintiții Seara Zilei din 27 mai 2019....Cînd se desfaceau sticle de șampanie in Piatza Victoriei....Memorabilă seară !....Răzbunarea-i dulce.!...O să apuc ziua cand se vor mai cinsti oameni cu șampanie in Piața Victoriei...Stiți cand ?....Cand Madam Carmen Dan va fi condusă către Tîrgușor !....De ce ?...Că taman in seara zilei din 10 August 2018 era in Punctul de Comandă a MAI -ului venită din concediu și-i "crșeta lui fi-su un pluover".....Si dacă Senatorul Moga nu desecretizează dosarele de la MAI și le trimite la Procuratură mai asteptam un an căci avem rabdare....s-a adunat atata frustare si ură anti-PSD-istă de ne vom "refula" cu Votul in urmatoarele trei alegeri ce ne așteaptă....

17 iulie 2019 13:08

Judecat cu CELERITATE dosarul: Reprimarea violentelor din 10 August. Jandarmeria trebuie să răspundă acum fără echivoc la ordinul cui au acţionat în seara zilei de 10 august pentru reprimarea violentă a protestelor dacă nu aveau un ordin scris de la prefectul Capitalei? Este tot mai clar pentru toată lumea că acţiunea în forţă a jandarmilor a fost coordonată de la ministerul Afacerilor Interne unde, pe tot parcursul operaţiunii, s-a aflat ministrul Carmen Dan. Oricât ar încerca marionetele lui Liviu Dragnea din guvernul României să muşamalizeze intervenţia brutală a forţelor de ordine din 10 august, cei implicaţi în această operaţiune se încurcă în explicaţii şi minciuni care nu pot acoperi un adevăr extrem de simplu: reprimarea protestelor a fost coordonată de ministrul de Interne la ordinele lui Liviu Dragnea.

17 iulie 2019 11:41

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.