Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Afirmaţiile recente ale ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, privind impunerea unei „taxe de solidaritate” anumitor categorii de pensionari nu vor aduce suficienţi bani bugetului de pensii publice pentru a putea acoperi creşterile succesive din următorii doi ani şi recalculările ulterioare, au declarat pentru „Adevărul” surse avizate.
„Măsura ar putea fi aplicată doar câtorva mii de pensionari, puţin peste 5.000, în special celor care au fost angajaţi în cadrul Aviaţiei Civile, care au o pensie medie de 10.875 lei, şi magistraţilor, care încasează în medie 18.180 lei. Chiar dacă le-ar tăia întreaga sumă care depăşeşte valoarea de 10.000 de lei lunar, tot nu se vor strânge prea mulţi bani la stat. Soluţia ar fi, din punctul meu de vedere, tăierea tuturor fondurilor suplimentare, suportate din bugetul de stat, adică din banii tuturor românilor, persoane fizice sau juridice. Atunci economiile ar fi de circa 1 miliard de lei pe an şi ar fi semnificativ”, a declarat sursa citată.
Potrivit calculelor „Adevărul”, sumele încasate lunar de magistraţi (judecătorii şi procurorii ieşiţi la pensie), peste cele bazate pe contributivitate, sunt de peste 64,4 milioane de lei, adică de 5-6 ori mai mari decât cele pe care le-ar fi primit dacă statul nu le-ar fi suplimentat din banii românilor.

Integral pe AdevărulComentarii

Alt indopat de PSD Ovidiu Badea, Directorul General al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură ”Marin Drăcea” încasează un salariu de peste 1,9 milioane lei pe an. 37.000 euro pe luna Este cel mai bine plătit bugetar şi câştigă de 10 ori mai mult ca preşedintele Iohannis Ovidiu Badea, directorul general al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură ”Marin Drăcea”, încasează pentru anul 2019 suma de 1,94 milioane lei pentru poziţia pe care o ocupă, potrivit Ordinului nr. 337 din 23 mai 2019. Potrivit CNBC, preşedintele american Donald Trump câştigă 400.000 de dolari pe an, adică 1,6 milioane de lei pe an, adică mai puţin decât bugetarul român Ovidiu Badea, directorul general al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură ”Marin Drăcea”. Totodată, potrivit documentului, directorul general al instituţiei câştigă de aproape şase ori mai mult decât toţi membri consiliului de administraţie. Astfel, Ing. Ovidiu Badea, cel pe care organigrama de pe site-ul Ministerului Cercetării şi Inovării îl indică drept director general al institutului, câştigă unul dintre cele mai mari salarii din ţară. Potrivit declaraţiei de avere a preşedintelui Klaus Iohannis, acesta încasează un salariu de 133.879 lei pe an. Prin urmare, directorul Institutului „Marin Drăcea” câştigă de zece ori mai mult decât preşedintele României.

17 iulie 2019 13:45

Scoateti-le paiul din gura la astia care sug BUGETUL RO! • Directorul general al INCD TURBOMOTOARE COMOTI BUCUREȘTI încasează anul acesta 868.000 lei, adică aproximativ 42.000 lei net/lună, • Directorul general al INCD PENTRU SECURITATE MINIERĂ ȘI PROTECȚIE ANTIEXPLOZIVĂ-INCD INSEMEX PETROSANI încasează 811.000 mii lei, adică aproximativ 39.500 lei net/lună, • Directorul general al INCD “DELTA DUNĂRII”-INCDDD TULCEA primește 661.000 lei, adică aproximativ 32.000 lei net/lună, • Directorul general al INCD PENTRU ECOLOGIE INDUSTRIALĂ-ECOIND primește 580.000 lei, adică aproximativ 28.000lei net/lună. În eșichierul doi mai există cațiva directori cu salarii de peste 400.000 lei/an. Media salariilor încasate de DG ai INCDurilor este de 342.000 lei/an.

17 iulie 2019 13:44

v Indiferent de impactul economic, oamenii sint contra unor pensii la stat foarte mari, dar si a salariilor mari. Inechitatea intre cetateni deranjeaza. Bocanila a introdus un concept de contributivitate pt pensionari. Este drept ca tot el l-a incalcat, ca unora li se calculeaza altfel pensiile 85% din ultimul venit unde isi adaugau tot felul de bani. Sa nu mai vorbim de cei din sistemul Judecatoresc care au primit salarii (la un moment dat) in totala discrepanta cu a celorlalti salariati. Majoritatii alegatorilor nu li se pare normal ca niste angajati la stat (indiferent de functii si atributii) sa primeasca un venit mult mai mare decit altora cu aceiasi pregatire

16 iulie 2019 23:42

pensionistu` contributiv La "pensiile speciale", tot ce depaseste valoarea a 5 puncte de pensie, trebuie impozitat cu minim 80 % ! Si neaparat gasita o metoda de a-i trece pe contributivitate pe absolut toti cei care muncesc pt un salariu, ori indemnizatie, ori....orice fel de castig banesc !

16 iulie 2019 17:40

@16 iulie 2019 13:56 Nu numai pensiile n-ar trebui sa depaseasca 10 000 lei/luna, decat pentru cei care cu adevarat au adus ceva extraordinat pentru Romania, cum ar fi Simona Halep si alti spotivi foarte merituosi sau chiar cercetatori (care pot arata ceva), dar nici salariile bugetarilor n-ar trebui sa depaseasca aceasta valoare. Auzi tu, directori in Institute de Cercetare cu salarii de 36 000 de EURO/luna. Cred ca nici la NASA n-au asemenea salarii. Pai ce dracu a descoperit ala? Pe vremea cand faceam practica la Institutul de Cercetari si Proiectari in Electrotehnica (era,dar o mai fi???) si asta in anii comunismului, un mucalit de acolo m-a intrebat daca stiu de unde vin initialele ICPE. Evident ca stiam. Mi-a zis ca nu-i adevarat. Numele ar trebui sa fie Institutul de Copiat Proiecte Existente. Cam asa o fi si astazi. Ba poate nici nu mai copiaza proiecte ca sa nu fie depistati. Le folosesc pur si simplu. Iata de ce TARA ASTA este de multi ani cu CURUL IN SUS fata de orice tara la care ne uitam in Europa. Boala n-a trecut! Eu nu voi mai apuca vremea ca aceasta tara sa fie VINDECATA.

16 iulie 2019 14:57

Taiate TOATE pensiile speciale si TOATE specialitatile PSD-iste! Principiul "pensii speciale" este unul nociv prin definitie si discriminator fata de restul populatiei. Dupa acest principiu si in contradictie cu principiul egalitatii tuturor cetatenilor, cetatenii tarii sunt impartiti astfel: 1. cetateni de categoria intai - speciali 2 .cetateni de categoria a doua -obisnuiti Nu e destul ca " specialii" au niste venturi astronomice , pensiile lor se calculeaza dupa alte formule si mai ies la pensie pe la 40-50 de ani cu o speranta de viata de 80-90 de ani? Ei si asa ar avea calculta o pensie mult peste medie din cotributiile lor la fondul de pensii. Au formule speciale de calcul si varste de iesire la pensie mult diferite de cea de 65 de ani standard. Cred ca asta este inca un motiv de pleaca toti tinerii din tara. De ce sa muncesti pana nu mai poti in tara asta pana la 65 de ani pe un salariu care e de subzistenta, doar pentru a plati taxe din care in loc sa se faca drumuri si spitale , se platesc pensii nesimtite unor speciali. Mai cautati ca mai sunt si alte categorii de speciali si apropo pensiile nu ar tebui sa depaseasca 10000lei decat pentru cine descopera leacul cancerului sau are alte realizari similare!

16 iulie 2019 13:56

Un roman din Suedia. Mai prostovanilor, va lasati pacaliti de Teodorovici dicotecarul? 95% dintre PENSIILE SPECIALE sunt intre 5000 si 12000 de lei, deci vor fi afectate cu un kakat. Celelalte NESIMTITE de la 12 000 lei/luna la 60 000 lei/luna sunt neesentiale ca numar. Din acest motiv se va recupera ??? NUMAI UN MILIARD din cele 9 MILIARDE de lei dati anual NUMAI pentru PENSII SPECIALE. A facut Teodorovici un mare kakat. Despre ANGAJATII PENSIONARI la STAT (stat degeaba) nu a suflat o vorba. Au PENSII SPECIALE ( toti fostii militieni, securisti etc) si SALARII NESIMTITE. Mai bine IMPRUMUTA alte 2 miliarde de EURO ( 9 miliarde de lei) numai pentru PENSII SPECIALE. Sa nu vorbim de SALARII. Mare HOTIE in tara asta. Bine a zis KOVESI la BBC : In ROMANIA pana in 2005 CORUPTIA ERA GENERALIZATA . Nimic nu se misca daca nu BAGAI BANUL. Dupa 2005 s-a redus, dar mai trebuie OGENERATIE pentru a fi educat si romanul in spiritul cinstei.

16 iulie 2019 13:49

pe surse Victor Viorel Ponta s-a futut in cur cu Adtian Nastase, mentorul lui.

16 iulie 2019 12:58

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.