Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Nu cred că o remaniere în guvernul Dăncilă, mică sau mare, mai poate schimba ceva esențial în percepția guvernului PSD-ALDE. Lucrurile nu stau strălucit dar nici catastrofal. În ciuda tărăboiului cu accente disperate comis de liberali, lucrurile merg mai departe. Încă mai sunt necesare date despre situația financiară a guvernării, încă mai avem nevoie de gafe sau de succese pentru a ne alarma sau pentru a ne îndrepta într-o direcție sau alta. Și, cu toate acestea, o remaniere s-a produs. Ea este mai degrabă rezultatul înlocuirii unor oameni percepuți ca hiperdevotați lui Liviu Dragnea decît ca eșecuri de eficiență în guvernare. Cel puțin așa pare, deși, dacă ne mai învîrtim în jurul cazurilor Teodor Meleșcanu și Carmen Dan, descoperim că explicațiile sunt cam de altă natură decît simpla prestație guvernamentală.

Să luăm cazul lui Teodor Meleșcanu. Tot proletariatul digital vrea să-l scoată pe Meleșcanu drept țap ispășitor al aglomerației de la alegerile europarlamentare. De cînd Serviciile Secrete înfierbîntă populația Românei pe internet, de atunci durează acest asalt și această mobilizare în preajma cîtorva ambasade. Să nu uităm, prima mare jonglerie cu voturi la o ambasadă s-a petrecut în iarna lui 2004 la Paris, cu sute de oameni pe secundă și cu Teodor Baconschi pe post de ambasador, mai apoi promovat de Traian Băsescu pe diverse posturi de complezență. Tehnica de stîrnit alegători și de acoperit mișmașuri electorale a continuat și la alegerea lui Klaus Iohannis și la alegerile parlamentare și la cele europarlamentarele din acest an. Dar mai abilă și mai bine „organizată”! Aglomerația de la unele ambasade și consulate a fost bună de pretext. La o adică, ar fi putut deveni chiar pretext pentru un tărăboi legat de demisia guvernului. Și totuși, mulțumiți de rezulate, băieții au redus anvergura scandalului, mulțumindu-se cu căutarea unui vinovat de serviciu. Așa a fost scos la rampă ministrul Teodor Meleșcanu. Ce vină are Meleșcanu în legătură cu „umilirea“ unor compatrioți înghesuiți la secțiile de votare? După părea trompeților, vina ministrului este totală. După părerea mea, nu este nici una! Nici ghicitor în stele să fi fost Teodor Meleșcanu și tot n-ar fi aflat unde se duc românii să voteze, mai ales că nici o prevedere legală nu le impune să se înscrie undeva. De ce trebuia scos Meleșcanu? Ei bine, asta este o întrebare.

Integral pe CotidianulComentarii

Godacii PSD-ului! Fiica domnului Daea este angajată la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale; Fiica lui Florin Iordache lucrează la Cancelaria Băncii Naţionale. În trecut a lucrat la Ministerul Afacerilor Externe, Departamentul pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni. Altă întrebare?! Fiica domnului Țuțuianu este consilier juridic la Primăria Capitalei; Fiul lui Dumitru Buzatu și al senatoarei PSD Gabriela Crețu, numit secretar de stat: ”Îl recomandă cunoașterea limbilor străine” Fiica senatoarei PSD Neamţ Emilia Arcan, a fost numită vicepreşedinte în cadrul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici cu rang de secretar de stat; Fiul domnului Tudorel Toader s-a angajat ca asistent la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, în condiţiile în care codul de etică al Universităţii interzice angajarea rudelor; Fiica lui Mircea Cosma a ajuns în Parlament, după ce doi deputaţi PSD au renuţat la mandate; Fiul șefului PSD Neamț, numit secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului; Fiul maiorului în rezervă Petru Winzer, numit secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe; Fiica maiorului în rezervă Petru Winzer este angajată la Curtea de Conturi; Fiica unui fost primar PSD din Dărmăneşti este Directoarea Cancelariei lui Dragnea, de la calculatorul căreia a fost redactat proiectul Ordonanței de Urgență privind grațierea; Fiul lui Adrian Năstase a ajuns consilier în cabinetul de eurodeputat al social-democratului Cătălin Ivan.

18 iulie 2019 14:39

Godacii indopati de psd • Directorul general al INCD TURBOMOTOARE COMOTI BUCUREȘTI încasează anul acesta 868.000 lei, adică aproximativ 42.000 lei net/lună, • Directorul general al INCD PENTRU SECURITATE MINIERĂ ȘI PROTECȚIE ANTIEXPLOZIVĂ-INCD INSEMEX PETROSANI încasează 811.000 mii lei, adică aproximativ 39.500 lei net/lună, • Directorul general al INCD “DELTA DUNĂRII”-INCDDD TULCEA primește 661.000 lei, adică aproximativ 32.000 lei net/lună, • Directorul general al INCD PENTRU ECOLOGIE INDUSTRIALĂ-ECOIND primește 580.000 lei, adică aproximativ 28.000lei net/lună. În eșichierul doi mai există cațiva directori cu salarii de peste 400.000 lei/an. Media salariilor încasate de DG ai INCDurilor este de 342.000 lei/an.

17 iulie 2019 11:28

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.