Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Sonda spaţială japoneză Hayabusa-2 a colectat cu succes mostre de pe asteroidul Ryugu, aflat la aproximativ 300 de milioane de kilometri distanţă de planeta noastră, pe care urmează să caute indicii despre originea formelor de viaţă de pe Pământ, precum şi despre sistemul nostru solar, potrivit space.com, citat de MEDIAFAX.

Misiunea de miercuri seară, extrem de dificilă, potrivit Agenţiei spaţiale japoneze (JAXA), a avut ca scop plasarea sondei într-un crater creat în luna aprilie, pentru a colecta mostre. În aprilie, Hayabusa-2 a lansat, de la o distanţă de numai 500 de metri, un dispozitiv exploziv la suprafaţa asteroidului, pentru a genera un crater, din care ulterior să se colecteze mostre. Misiunea a fost considerată cea mai riscantă până la momentul respectiv.

Integral pe Digi24Comentarii

Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul Indicii ale formelor de viata de pe Pamant??? Viata pe Pamant a fost creata in Casa Raiului in care stau incepand cu anul 2004 si va tine pana-n anul 2070 cand voi pleca pentru a doua oara la Ceruri. Daca sunteti orbi si nu vedeti, aveti o problema.

11 iulie 2019 23:29

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.