Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

La nici cinci ani de la cea mai mare criză prin care a trecut vreodată piața asigurărilor din România, sunt semne clare semne că lucrurile se strică iar. Vestea proastă pentru șoferi este că devine din ce în ce mai probabil ca prețurile RCA să crească semnificativ, fie în mod natural fie ca urmare a retragerii programate de pe piață a anumitor companii și a amplificării problemelor pe care alte companii le au deja.

Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România anunță, într-un comunicat aparent banal, că prețurile practicate de service-uri pentru piese și pentru manoperă cresc abrupt de doi ani încoace. Concret, transmite BAAR, care precizează că a analizat 600.000 de situații, între 2016 și 2018, că ora de manoperă s-a scumpit, în medie, cu 31%, în perioada analizată. Conform aceleiași surse, creșterea a continuat și în 2019 și, afirmă surse implicate în realizarea analizei, va continua să crească, dacă autoritățile nu intervin.

Integral pe Capital