Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Meteorologul Digi24 Simona Căpșună a explicat că furtunile de pe țărmul Mării Mediterane sunt neobișnuite în această perioadă a anului, întrucât acum este sezonul uscat. Cu toate astea, un nou ciclon va ajunge în curând din nou în Grecia, Italia, dar și în Marea Neagră.

„(Aceste furtuni n.r.) sunt neobișnuite în acest moment al anului. Clima mediteraneană presupune două sezoane: un sezon cu multă umiditate, când plouă și sunt temperaturi agreabile, și jumătate din an, când e sezon uscat, când plouă extrem de rar. Iată că țarmul Mării Mediterane a fost traversat de multe astfel de furtuni: cicloni veniți de pe Oceanul Atlantic, ajunși în Marea Mediterană. Aici se reactivează pentru că este multă umiditate și afectează țările riverane.

Îmi explic intensitatea prin care a venit această furtună prin faptul că a venit pe un fond termic extrem de ridicat, a fost foarte cald, și în momentul în care s-a schimbat masa de aer, impactul a fost destul de mare. Mai departe, furtuna se deplasează către Turcia.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.