Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Guvernul pregătește o decizie cu impact major asupra pensionarilor și nu numai. Neagă orice criză, dar Executivul vrea să reducă drastic din cheltuielile statului, iar Ministerul de Finanțe pregătește un veritabil pachet de măsuri de austeritate care va fi adoptat în următoarele săptămâni.

Ministerul Finanţelor Publice va prezenta Guvernului un pachet de măsuri care va reglementa inclusiv situaţia pensiilor speciale, menirea acestuia fiind de a asigura o mai eficientă cheltuire a banului public, a Eugen Teodorovici, conform DIGI24. Potrivit informațiilor, în pregătire la guvern se află o ordonanță care vizează echilibrarea bugetului de stat. „Sunt mai multe măsuri, care vor schimba practic tot ceea ce s-a întâmplat până acum la stat în ceea ce privește administrația.

Vorbim, așadar, despre o restructurare administrativă. Vor rămâne mai puține posturi, în condițiile în care ministrul de finanțe, Eugen Teodorovici, a vorbit în ședințele de partid despre o lipsă de 7 miliarde de lei de la bugetul de stat pe care ar trebui să o acopere în foarte scurt timp, încadrându-se totodată până la sfârșitul anului în deficitul de 3 la sută. EVENIMENTUL ZILEI susține că odată cu această restructurare, vor fi luate și alte măsuri, care vizează în primul rând pensiile speciale – se pune problema impozitării lor, a aplicării unui CASS peste pragul de 10.000 de lei. De asemenea, ar urma să nu se mai admită cumulul de pensie și salariu de la stat.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că nu poate răspunde cu da sau nu la întrebarea dacă sunt bani la buget pentru plata pensiilor „din respect pentru părinții și bunicii noștri”, anunță COTIDIANUL. Budăi a declarat că în trimestrul doi al anului excedentul la fondul de pensii este de 218 milioane de lei. Întrebat dacă sunt bani pentru plata pensiilor, ministrul a spus că acest subiect merită o discuție serioasă, astfel încât nu poate răspunde cu da sau nu.

„Nu răspund cu da au nu. Pot spune da simplu, dar eu zic că merită o discuție foarte serioasă acest subiect. Am explicat și nu o să obosesc să explic foarte clar, din respect pentru părinții și bunicii noștri, cum le spun eu, pentru că au nevoie, din partea autorităților să aibă această siguranță a zilei de mâine, așa cu pensiile încă mici pe care le avem în România. Suntem în situația în care, în 2017, am avut un deficit la fondul de pensii de aproximativ 18 miliarde de lei.

Suntem în situația în care în 2018, deficitul a scăzut extrem de mult, spre 4,2 miliarde lei. Am spus eu la un moment dat, spre zero. E un salt foarte mare, de la 18 la 4, de aceea mi-am permis această comparație. Suntem în situația, într-adevăr, în care în primul trimestru al anului 2019 încă avem deficit la pensii, dar iată că excedentul pe trimestrul doi deja este de 218 milioane de lei, deci ușor ușor crește aici”, a declarat, citat de JURNALUL NAȚIONAL, Marius Budăi.

Legea privind sistemul public de pensii a fost promulgată miercuri de președintele Klaus Iohannis, amintește ANTENA3. Aceasta prevede o creștere a punctului de pensie care va intra în vigoare treptat, începând cu 1 septembrie 2019 și încheind cu 1 septembrie 2021. Iohannis a declarat că înainte de a promulga Legea pensiilor a discutat cu premierul Viorica Dăncilă care l-a asigurat că a fost făcută o analiză și există bani pentru majorările de pensii.

Pe de altă parte, ies la iveală amănunte incredibile din sistemul public de pensii, constată CAPITAL. Sute de oameni și-au pierdut dreptul la venitul minim garantat în ultimul an și jumătate. Autoritățile au venit cu cifrele oficiale, dar și cu explicații complete. În ultimul an și jumătate sute de pensionari și-au pierdut pensia de invaliditate.
 
Cei de la Institutul Național de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă (INEMRCM) care evaluează anual mii de dosare, au făcut public totul. Aproape 800 de persoane au pierdut banii în ultimul an și jumătate pentru că nu s-au prezentat la evaluarea specialiștilor. 543.159 de pensionari de invaliditate la nivel national erau la finalul anului trecut, cu 6,7% mai puțini față de 2017.

Toate acestea în condițțile în care Ministerul Finanţelor a împrumutat marţi 2 miliarde de euro de pe pieţele externe. Acest împrumut de pe pieţele financiare internaţionale, amintește GÂNDUL, vine după ce spre sfârşitul lunii martie Ministerul Finanţelor a împrumutat o sumă record de 3 miliarde de euro prin euroobligaţiuni. Suma împrumutată depăşeşte estimările ministerului de la începtul anului, când anunţa că are în vedre lansarea de eurobonduri în valoare de 4,25 miliarde de euro.


Comentarii

Godacii care mananca aproape tot bugetul RO • Directorul general al INCD TURBOMOTOARE COMOTI BUCUREȘTI încasează anul acesta 868.000 lei, adică aproximativ 42.000 lei net/lună, • Directorul general al INCD PENTRU SECURITATE MINIERĂ ȘI PROTECȚIE ANTIEXPLOZIVĂ-INCD INSEMEX PETROSANI încasează 811.000 mii lei, adică aproximativ 39.500 lei net/lună, • Directorul general al INCD “DELTA DUNĂRII”-INCDDD TULCEA primește 661.000 lei, adică aproximativ 32.000 lei net/lună, • Directorul general al INCD PENTRU ECOLOGIE INDUSTRIALĂ-ECOIND primește 580.000 lei, adică aproximativ 28.000lei net/lună. În eșichierul doi mai există cațiva directori cu salarii de peste 400.000 lei/an. Media salariilor încasate de DG ai INCDurilor este de 342.000 lei/an.

16 iulie 2019 13:51

Indopati de PSD Ovidiu Badea, directorul general al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură ”Marin Drăcea”, încasează pentru anul 2019 suma de 1,94 milioane lei pentru poziţia pe care o ocupă, potrivit Ordinului nr. 337 din 23 mai 2019. Potrivit CNBC, preşedintele american Donald Trump câştigă 400.000 de dolari pe an, adică 1,6 milioane de lei pe an, adică mai puţin decât bugetarul român Ovidiu Badea, directorul general al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură ”Marin Drăcea”. Totodată, potrivit documentului, directorul general al instituţiei câştigă de aproape şase ori mai mult decât toţi membri consiliului de administraţie. Astfel, Ing. Ovidiu Badea, cel pe care organigrama de pe site-ul Ministerului Cercetării şi Inovării îl indică drept director general al institutului, câştigă unul dintre cele mai mari salarii din ţară. Potrivit declaraţiei de avere a preşedintelui Klaus Iohannis, acesta încasează un salariu de 133.879 lei pe an. Prin urmare, directorul Institutului „Marin Drăcea” câştigă de zece ori mai mult decât preşedintele României.

16 iulie 2019 13:41

Ecce Kurrupt Fraiere, ma fute-n cur D-l Serban Nicolae.

15 iulie 2019 2:33

Ecce Kur Rupt, fetita lui Badalau Ne imprumutam in nestire. Lasa ca vine la guvernare USR si PNL si o sa se chinuie ei sa plateasca.

14 iulie 2019 8:12

PSD partid de HOTI PSD partid de HOTI Da unde sunt bani tuto)))) Din imprumuturi peste imprumuturi pe care le faceti ca ati robit tara asta pentru o suta de ani!!! Ati imprumutat miliarde de euro si ce ati facut cu ei ca NIMIC nu se vede!!??? I-ati bagat in pensii si-n troaca porcilor PSD cu PENSII SPECIALE!!! Taiati orbilor si nesatuilor PENSIILE SPECIALE de tot ca ingropati tara si nenorociti milioane de romani care sunt la limita saraciei...Hoti nenorociti! Sper ca la viitoarele alegeri sa luati urma pntcd-ului si sa nu mai auda nici drakul de PSD. Partid de HOTI.

14 iulie 2019 0:45

Kuminecaturile Gemene=Ecce Kur Rupt=un biet homosexual bolsevic Un dezaxat, distrus de sex anal.

13 iulie 2019 13:01

Kuminecăturile Gemene Ja mein Fuhrer! Das wurst in mein arianus, mach schnell!

13 iulie 2019 1:07

Kuminecaturile Bucilor Gemene, sodomitul de serviciu al PSD Miroase a batran bolșevic.

12 iulie 2019 16:24

Ecce Kurrupt Nici o grijă, la a doua venire în această toamnă Klaussfinkter Wurst Johannis instalează Gubernul Meu 2.0 și începe programul prima euro-pensie. La Masa Tăcerii evident la pachet cu o felie de cozonac eurovizionar. Înbuci o felie și primești automat o pensie nerambursabilă, pe veci. Cu deficitul pe deficit călcând, și celor de la masă, pensii dăruindu-le...

12 iulie 2019 11:56

Liviu Pleșoianu, deputatul PSD feminizat, cu codiță... La PSD facem foarte multa laba in grup.

12 iulie 2019 11:21

Carmen Dan- o Udrea mai stearsa, dar la fel de curva Liviu Dragnea, sex anal, el ma fute-n cur bestial!

12 iulie 2019 9:49

Veorica Păduchi-Lați Dăncilă N-avem bani, dar daca ne votati din nou, va promitem ca facem rost de bani din imprumuturi.

12 iulie 2019 8:11

Orlando Teodorovich Romani, navem bani pt pensii, dar va putem oferi sex anal.

12 iulie 2019 5:25

Done! PSD partid de HOTI Da unde sunt bani tuto)))) Din imprumuturi peste imprumuturi pe care le faceti ca ati robit tara asta pentru o suta de ani!!! Ati imprumutat miliarde de euro si ce ati facut cu ei ca NIMIC nu se vede!!??? I-ati bagat in pensii si-n troaca porcilor PSD cu PENSII SPECIALE!!! Taiati orbilor si nesatuilor PENSIILE SPECIALE de tot ca ingropati tara si nenorociti milioane de romani care sunt la limita saraciei...Hoti nenorociti! Sper ca la viitoarele alegeri sa luati urma pntcd-ului si sa nu mai auda nici drakul de PSD. Partid de HOTI. 11 iulie 2019 15:41

11 iulie 2019 21:00

mircea cum dracu se face ca pentru pensionarii contributivi nu sunt bani,se screme,,,Cap de Bou'''sa scoate doua vorbe si sparlamentarii si guvernantii cum sa dreaga ,cum sa o frece sa fie pensiili platite.Dar pentru pensiili celelalte facute pa legi speciale,necontributive sunt bani,saracii HOTI,in frunte cu Basescu,Iohannis,Lazar,........Balasoiu

11 iulie 2019 19:37

Orlando Teodorovich Va putem oferi sex anal.

11 iulie 2019 17:22

PSD partid de HOTI Da unde sunt bani tuto)))) Din imprumuturi peste imprumuturi pe care le faceti ca ati robit tara asta pentru o suta de ani!!! Ati imprumutat miliarde de euro si ce ati facut cu ei ca NIMIC nu se vede!!??? I-ati bagat in pensii si-n troaca porcilor PSD cu PENSII SPECIALE!!! Taiati orbilor si nesatuilor PENSIILE SPECIALE de tot ca ingropati tara si nenorociti milioane de romani care sunt la limita saraciei...Hoti nenorociti! Sper ca la viitoarele alegeri sa luati urma pntcd-ului si sa nu mai auda nici drakul de PSD. Partid de HOTI.

11 iulie 2019 15:41

Socotitorul Daca sunt 5 milioane de pensionari. Pensie medie se va dubla fata de 2017. Deci in loc de 1100 lei/luna va fi 2200 lei/luna. In acest caz trebuie un Buget pentru Pensii (BP) anual (din 2022) de BP=5 000 000x2200x12= 132 000 000 000 lei adica 132 miliarde. Acum Salariul Mediu Brut pe economie este 5 200. Sunt angajati peste 5,5 milioane. Din SMB 25% se duc la BP. Deci in medie se colecteaza (??) [(5200x25):100]x 5 500 000x12= 85. 800 000 000 lei, adica 85, 8 miliarde. Le mai trebuie aproape 47 miliarde de lei. FARA PILONUL II. ( vedeti de ce trebuie eliminat PILONUL II???). Ca sa obtina acea suma (Fara pilonul II) ar trebui sa fie macar 6 milioane de angajati si un salariu mediu brut in 2021 de 7 500 lei/luna.. Iata calculul BP= [(7500x25):100]x 6 000 000 x 12=135 000 000 000 adica 135 miliarde lei. Se ACOPERA!!!!!!! Poate fi si invers 6,5 milioane de angajati si 7000 lei SMB. Ceea ce ar fi rezonabil intr-o economie care ar creste SANATOS cu 5% inca 3 ani si jumatate( 2020,2021,2022). NU CRED.

11 iulie 2019 14:29

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.