Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Absolvenţii de liceu care doresc să opteze pentru studii superioare în ţară au la dispoziţie o ofertă generoasă pentru anul universitar 2019-2020, universităţile afişând deja online broşurile pentru admitere, cu toate informaţiile de care au nevoie viitorii studenţi.
Nici nu s-au terminat bine emoţiile examenului de bacalaureat că începe bătălia pentru un loc la facultate. Cele mai râvnite universităţi din România declară deschisă admiterea pentru viitorii boboci.
Universitatea din Bucureşti, Academia de Studii Economice, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Universitatea Politehnică din Capitală, precum şi instituţii de învăţământ superior din alte oraşe universitare, cum ar fi Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timişoara, sau Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi se laudă că au multe oferte generoase: locuri suficiente la buget, cazare în cămine, burse şi alte facilităţi pentru o viaţă studenţească interesantă şi facilă. Mai mult, centrele universitare facilitează procedura admiterii, oferind opţiunea înscrierii online, dar şi cazare pe perioada admitere pentru studenţii din alte localităţi, gratuit sau la tarife modice.
Concret, unele facultăţi au optat pentru admitere pe bază de examen, altele pentru admitere pe baza mediei de bacalaureat şi eseu motivaţional. Spre exemplu, în sesiunea de admitere din iulie pentru programul de licenţă, Universitatea din Bucureşti pune la dispoziţia candidaţilor peste 10.500 de locuri, dintre care 4.350 de locuri la buget şi alte aproape 6.200 de locuri la taxă.

Citeste mai mult: adev.ro/pugj3f

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.