Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Pe teritoriul României au fost instalate elemente ale scutului american antibalistic, dar specialiștii străini încep să aibă dubii privind eficiența acestuia.

Statele Unite au început modernizarea elementelor din România ale scutului antirachetă, iar acțiunea a fost anunțată, simultan, de Ministerul român al Apărării și de conducerea NATO.

“Situl NATO Aegis Ashore pentru rachete balistice din România va fi supus unei actualizări planificate, de-a lungul acestei veri. Această actualizare, care a avut deja loc la nivelul flotei Aegis Balistic Missile Defense, nu va oferi nicio capacitate ofensivă sistemului Aegis Ashore de apărare antirachetă”, afirmă conducerea NATO.
În schimb, în ultimele zile, specialiști occidentali încep să exprime dubii legate de eficiența reală a sistemului antibalistic american. Aceste temeri pornesc de la un document publicat de GAO (US Government Accountability Office – o instituție independentă care elaborează studii pentru Congresul SUA). Documentul GAO menționa că Agenția americană de apărare antirachetă „nu și-a îndeplinit obiectivele de livrare și de testare” cu privire la sistemul antirachetă.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.