Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea are parte de momente foarte grele după gratii la Penitenciarul Rahova. Ziua de 27 de mai a fost probabil cea mai urâtă din viața lui Liviu Dragnea. A pierdut partidul, puterea și libertatea. Deja de mai bine de o lună se află încarcerat la penitenciarul Rahova și îi merge tot mai greu.

Acesta ar fi fost scuipat şi înjurat de către mai mulţi deţinuţi, fiind nevoie de intervenţia gardienilor pentru aplanarea conflictului, conform unor surse citate de B1TV. Acest incident vine în ciuda faptului că autorităţile se aşteptau la posibile reacţii negative ale deţinuţilor şi tocmai de aceea Dragnea beneficiază de protecţie totală precum s-a întâmplat şi în cazul altor demnitari ce au ajuns după gratii,

Liviu Dragnea se află încarcerat la Penitenciarul Rahova din 27 mai când a fost condamnat definitiv la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, amintește EVENIMENTUL ZILEI.

Acum, numele lui Liviu Dragnea apare și într-o anchetă din SUA. Două nume ale unor politicieni români apar în ancheta unui Mare Juriu din SUA, în ceea ce îl privește pe Elliott Broidy, unul dintre apropiații președintelui Donald Trump și unul dintre principalii responsabili cu strângerile de fonduri pentru Partidul Republican, anunță ANTENA3. O citație extinsă vizează 20 de nume și diverse afaceri, toate conectate cu Broidy și care ar avea, printre altele, legături cu mai mulți politicieni străini, printre care și doi români, transmite AP.

Cei doi sunt Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu, lider PSD, respectiv premier la acea dată, amintește COTIDIANUL. Se vorbește despre faptul că firma lui Broidy încerca să perfecteze un contract lucrativ prin care să ofere servicii de securitate României. Elliott Broidy este cel care i-a invitat, în calitatea sa de vicepreşedinte al Comitetului de învestire a preşedintelui Statelor Unite, pe liderul PSD Liviu Dragnea şi pe fostul premier Sorin Grindeanu la ceremonia de învestire a lui Donald Trump, din ianuarie 2017.

Broidy are şi o reprezentanţă a firmei sale, Circinus (cu activităţi în zona industriei de apărare), în România. GÂNDUL  susține că aceasta a semnat, în 1 februarie 2018, un acord de parteneriat cu Romarm (compania naţională de stat, aflată în subordinea Ministerului Economiei), în baza căruia vor dezvolta tehnologii militare de vârf şi vor promova tehnologiile către ceilalţi clienţi.

Ziua de 27 de mai a fost probabil cea mai urâtă din viața lui Liviu Dragnea. A pierdut partidul, puterea și libertatea. Deja de mai bine de o lună se află încarcerat la penitenciarul Rahova și în loc să-și planifice nunta cu actuala iubită, Irina Tănase, acesta a solicitat conducerii închisorii să muncească la popotă și în parcul auto, pentru a putea scăpa de pedeapsă mai repede.

Liviu Dragnea a condus PSD cu o mână de fier și nimeni nu avea curajul să i se opună. A promovat și a îngropat pe cine a dorit, după bunul plac. Una dintre cele mai rapide ascensiuni în politică a fost cea a Cătălinei Ștefănescu, care la doar 24 de ani, ajungea deputat de Teleorman. Surse din PSD, citate de CAPITAL, spun că înainte să ajungă în Parlament, tânăra a bifat și câteva excursii în Brazilia, împreună cu Liviu Dragnea, desigur. Dar apoi, lanțul de iubire dintre cei doi s-a rupt.

Preotul Chris Terheș a angajat-o acum pe Cătălina Ștefănescu, fostă deputată PSD, drept consilieră personală la cabinetul său de europarlamentar de la Bruxelles, morala creștină trecând la coada clasamentului pentru părintele-PSD-ist. CURENTUL susține că frumoasa Cătălina a fost iubita lui Liviu Dragnea până în 2012 când politicianul a schimbat-o cu Irina. Cătălina s-a refugiat în brațele micului turnător Vlad Cosma pe care l-a schimbat mai apoi cu infractorul Dan Șova. Drept consolare că a schimbat-o cu Irina, Dragnea a făcut-o pe ea deputată PSD și pe țoapa de maică-sa, absolventă de Spiru Haret la 39 de ani, președinta Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă.

Liviu Dragnea și PSD au pierdut rușinos alegerile europarlamentare din 26 mai, iar a doua zi liderul social democrat a ajuns la pușcărie. Se părea că viitorul acestuia este unul negru, dar se pare că lucrurile nu stau deloc așa, constată CAPITAL. Acesta a primit o veste fabuloasă în pușcărie. Una dintre firmele care se presupune că este condusă din umbra de Dragnea are parte de contracte extrem de avantajoase.

Afacerile Tel Drum se bazează în prima jumătate din acest an pe contractele publice acordate de Consiliul Judeţean Teleorman. Din cele 5 contracte din 2019, 4 sunt semnate cu judeţul pe care l-a condus fostul preşedinte PSD, Liviu Dragnea. În total, vorbim de 12 milioane de euro câştigați de firma din Teleorman pentru modernizarea câtorva drumuri judeţene. După condamnarea lui Dragnea, Tel Drum a câştigat două contracte în valoare de aproape 7 milioane de euro.