Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Nu-l citesc pentru că nu există. Este mai șters decît un agent de vîndut cuverturi de pat. Pe site-ul Deutsche Welle intru rar, pentru că nu reprezintă presa liberă germană. Este mai degrabă o voce a statului german cînd tace sau cînd are nevoie de susținere. Ce vrea Deutsche Welle cu enormitățile publicate insistent de Petre M. Iancu nu știu. Oricum, nu sunt întîmplătoare. Aruncînd o privire peste ale sale opere jurnalistice, observ că seamănă cu ale tuturor agenților români de influență postați prin străinătate și înghițiți cu generozitate de cancelarii, ONG-uri sau ziare de prestigiu. Probabil că mai toate redacțiile au nevoie de niște oameni pentru operațiuni murdare. În caz că nu, se racolează din oferta benevolă existentă pe piața de mediocri. Iată primul text care mi-a atras atenția, mai ales că este despre un alt mediocru. Și faimos și învîrtit, despre care, într-o bună zi, sper să vă pot demonstra povestea celor 13 brățări dacice scoase din pălărie.

Iată ce scrie Petre M. Iancu pe pulpana de net a organului de propaganda germane Deutsche Welle despre Augustin Lazăr:

”E ultima personalitate demonstrabil competentă şi independentă de rang înalt din magistratură rămasă în funcţie şi, ca atare, un vestigiu pe cale de dispariţie a independenţei şi calităţii justiţiei româneşti. Odată cu revocarea sa, România va putea fi cotată ca entitate care şi-a distrus magistratura, o ţară, ca Turcia, ce şi-a prefăcut statul de drept într-unul antimeritocratic, mafiot şi autoritar. Sau, chiar, totalitar.

Integral pe Cotidianul